ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 24.06.2017)

 

Η αδιαφορία κάποιων ιδιοκτητών οικοπέδων στο να κόψουν τα αγριόχορτα του χώρου τους, θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω κατοίκους.

Πέραν του ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς εν μέσω καύσωνος και καλοκαιριού, ο κίνδυνος από φίδια για τα μικρά παιδιά που παίζουν είναι υπαρκτός. Ένα εκ των οικοπέδων που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, βρίσκεται στην γωνία των οδών Πριάμου και Γ’ Πάροδος Πριάμου στον Σταθμό Κατερίνης.

Όπως βλέπουμε στο φωτορεπορτάζ, τα αγριόχορτα ξεπέρασαν το ανθρώπινο ύψος και το ύψος των αυτοκινήτων, ενώ τά φίδια πηγαινοέρχονται από οικόπεδο σε οικόπεδο διερχόμενα τον δρόμο τρομάζοντας παιδιά και μεγάλους.

Εκτός των ιδιοκτητών της περιοχής που αδιαφορούν να κρατήσουν τά οικόπεδά τους αποψιλωμένα, και ο Δήμος Κατερίνης αδιαφορεί καθώς φαίνεται να ελέγξει την κατάσταση και αφήνει στο έλεος τους κατοίκους των χορταριασμένων οικοπέδων, αντί να επιβλέψει την αποψίλωσή τους αποστέλλοντας τον λογαριασμό μαζί με το ανάλογο πρόστιμο στους αδιάφορους ιδιοκτήτες.

Η αδιαφορία των οικοπεδούχων, πέραν του κινδύνου, είναι εις βάρος και της τοπικής οικονομίας εφόσον αναγκάζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει συνεχώς για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα ξερά χόρτα, όπως βλέπετε παρακάτω σε ρεπορτάζ αρχείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το παρακάτω οικόπεδο ανήκει σε γνωστό καταστηματάρχη ηλεκτρικών ειδών στον Σταθμό Κατερίνης, και όπως βλέπετε στην φωτογραφία, αναγκάζονται οι μεγάλοι να καθαρίσουν μέρος του οικοπέδου για τον φόβο των φιδιών ενώ κάποια παιδιά της γειτονιάς παίζουν εκεί.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο