ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ [Βίντεο].

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ;…!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Οικονομίδης.

Πρίν λίγο μόλις καιρό βρεθήκαμε με την κάμερα της Διαδικτυακής www.sporeas.tv στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης όπου και μας έλκυσε η γαλήνη και η ομορφιά του. Μιλάμε φυσικά πρίν τις Δημοτικές Εκλογές του Ιουνίου 2014. Κάναμε ένα μικρό 5λεπτο αφιέρωμα στο Πάρκο αναδεικνύοντας μέσω του διαδικτύου την ομορφιά του με θετικές γνώμες και σχόλια των επισκεπτών μας για το στολίδι αυτό.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...!

Στις 25 Αυγούστου 2014, μετά από τις Δημοτικές Εκλογές, και πάλι επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης, έτσι απλά για μια ανάπαυλα. Αυτό όμως που αντικρίσαμε ήταν «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Είδαμε ένα Πάρκο στα μαύρα του τα χάλια και μια κύρια πηγή μόλυνσης για τους επισκέπτες και περισσότερο για τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα στον χώρο. Στάσιμα νερά στα διαμορφωμένα σιντριβάνια γεμάτα έλη και καταπράσινη γλίτσα. Με το κινητό μου τηλέφωνο πήρα λίγα πλάνα για το αρχείο μου, με σκοπό να επισκεφτώ και πάλι το Πάρκο μήπως και οι αρμόδιες αρχές ευαισθητοποιηθούν να το καθαρίσουν.

Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε η Διαδικτυακή sporeas.tv και πάλι στον χώρο. Αυτή την φορά όμως στρατολογήσαμε και υποβρύχια κάμερα, για να καταγράψουμε την κατάσταση και κάτω από τα λιμνάζοντα νερά εάν και εφόσον εξακολουθούσε να υφίσταται αυτή η κατάσταση. Εφόσον είδαμε το χάλι αυτό να υφίσταται και πάλι, βάλαμε την κάμερα σε λειτουργία.

Αυτό που αντικρίζουμε εμείς, αλλά και εσείς στο βίντεο μας, είναι αυτή η απαράδεκτη εικόνα για τους κατοίκους της Πόλης, και για τους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται να θαυμάσουν το Πάρκο της Κατερίνης και να απολαύσουν την ασφάλεια και την ηρεμία που προσφέρει. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, δηλαδή σε περίοδο τουριστικού οργασμού.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...! (3)

Γενικά τα έλη, τα οποία αφθονούν δυστυχώς στα λιμνάζοντα νερά στα σιντριβάνια του Πάρκου, είναι ανεπιθύμητα για τον άνθρωπο, διότι αναπτύσσονται κουνούπια που μπορεί να μεταδώσουν ελονοσία ή κίτρινο πυρετό, είτε ακόμα από τις αναθυμιάσεις επικίνδυνων αερίων που προέρχονται από αποσύνθεση διαφόρων οργανικών ουσιών όπως είναι το μεθάνιο, το μονοξείδιο ή διοξείδιο του άνθρακα και άλλες εστίες και πηγές μόλυνσης.

Δυστυχώς όμως, ο Δήμος Κατερίνης με τον κύριο Σάββα Χιονίδη, ο οποίος για τρίτη φορά τιμήθηκε από τους ψηφοφόρους της πόλης για Δήμαρχος, ή αδιαφορεί ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του για τον καλλωπισμό του Δημοτικού Πάρκου καθώς και για τα σιντριβάνια που είναι στολίδια του χώρου.

Η εικόνα δυστυχώς μιλάει από μόνη της και ως αδιάψευστος μάρτυρας καλεί τις αρμόδιες αρχές σύντομα να εξαλείψουν αυτό το έκτρωμα του Πάρκου παραδίδοντάς το στους κατοίκους της πόλης όπως πρέπει να είναι και όχι όπως κατάντησε τώρα.

Εμείς ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Δημάρχου, για το ζήτημα αυτό, όπου και μας παρέπεμψαν στον Αντιδήμαρχο κύριο Χρήστο Γκουγκουρέλα ο οποίος είναι ο Επόπτης λειτουργίας, συντήρησης και καθαριότητας του Δημοτικού Πάρκου. Ο κύριος Γκουγκουρέλας μας δήλωσε εξ’ αρχής ότι το έλος αυτό που καλύπτει την επιφάνεια του νερού δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία διότι είναι ζωντανοί οργανισμοί που δεν εγκυμονούν κινδύνους. Ο λόγος που είδαμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι ότι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζει τα νερά και ότι την συγκεκριμένη στιγμή βρισκόταν σε κανονική άδεια όπου και θα αναλάβει και πάλι τον καθαρισμό όταν επιστρέψει από την άδειά του. Σε ερώτηση μας εάν με έναν μόνο υπάλληλο του Πάρκου η υπηρεσία υπολειτουργεί, ο κύριος αντιδήμαρχος αρνήθηκε λέγοντας μας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το ρήμα διότι σχετικός υπάλληλος υπάρχει και κατά συνέπεια η υπηρεσία δεν υπολειτουργεί. Μας δήλωσε επίσης ότι, θα μπορούσε η πρασινάδα αυτή στην επιφάνεια του νερού να εξαλειφθεί με δύο τρόπους, ή με τον συνεχή καθαρισμό ή την χρήση χλωρίου, όμως το χλώριο είναι χημική ουσία με συνέπεια να εισπνέουν τις αναθυμιάσεις οι επισκέπτες του Πάρκου. Σ’ αυτό συμφωνούμε κύριε αντιδήμαρχε.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...!(2)

Μετά από την σχετική ψυχρολουσία που πήραμε από το Πάρκο Κατερίνης, επιστρέφοντας προς το Κέντρο είδαμε ένα συγκινητικό θέαμα, το οποίο λείπει στις ημέρες μας αλλά το νοσταλγούμε.

Η ΑΓΑΠΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ...!

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι περπατώντας στο πεζοδρόμιο πιασμένοι χέρι – χέρι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Δεν μπόρεσα να μην το καταγράψω με το κινητό μου τηλέφωνο σκεπτόμενος ότι θα είναι ίσως ο καλύτερος επίλογος στο σημερινό μας ρεπορτάζ. Ας γίνει παράδειγμα σε όλους μας αποδίδοντας την πρέπουσα αγάπη και σεβασμό στο ή στην σύντροφό μας, και ας φαντάζει άσχετο αυτό με το σημερινό μας ρεπορτάζ. Εξ’ άλλου, μια όμορφη θετική εικόνα πάντα επισκιάζει την αρνητική.

 

Από την Κατερίνη,

Γιώργος Οικονομίδης

Για την Διαδικτυακή

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο