ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Ώς «Κυκλοφοριακά οφέλη από την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών  Κασσάνδρου, Κίτρους & Βακάλη» θεωρεί ο Δήμος Κατερίνης το έργο αυτό, όπου και μας απέστειλε Δελτίο Τύπου.

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (3).

Ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης δήλωσε ότι, «Αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια και επιτυγχάνεται συνεχής και χωρίς εμπόδια ροή της κυκλοφορίας».

«Αναβαθμισμένη οδική ασφάλεια, ελεύθερη και συνεχής ροή της κυκλοφορίας, έλεγχο των υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να διασφαλίσει, η λειτουργία ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οδό Κασσάνδρου, οι εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης του οποίου… ολοκληρώθηκαν» διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης.

Καλά όλα αυτά, όμως όταν στην Ελλάδα ακούμε ότι τά έργα «ολοκληρώθηκαν» κάτι δεν μάς κάθεται σωστά, γι’ αυτό εξ’ άλλου και θέλουμε να τά δούμε από κοντά. Ο κυκλικός αυτός κόμβος που… «ολοκληρώθηκε», έχει τα προβληματάκια του.

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (7).

Στην «ολοκλήρωση» δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται και η σήμανση με διαγραμμίσεις ούτως ώστε ο οδηγός να ξέρει πού να οδηγεί και πού να σταματάει δίδοντας προτεραιότητα; Κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε δυστυχώς. Ποιος είναι ο υπεύθυνος του έργου που δεν γνωρίζει ότι η λέξη «ολοκλήρωση» είναι Ελληνική και κατά συνέπεια κατανοητή στους Έλληνες; Γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα; Θέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς δίχως διαγράμμιση του δρόμου και εν προκειμένω του κυκλικού κόμβου.

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (6).

Επίσης παρατηρούμε έναν τεράστιο κύκλο που εμποδίζει μεγάλα οχήματα να διέρχονται με ασφάλεια, όπως είναι τά αστικά λεωφορεία ή τα φορτηγά. Είναι τόσο στενός ο δρόμος όπως τον κατάντησαν που και τά μικρά οχήματα δυσκολεύονται στην στροφή ενώ θα μπορούσε ο κύκλος να ήταν μικρότερος δίδοντας μεγαλύτερη άνεση στα οχήματα και περισσότερο στα μεγάλα οχήματα. Εκτός εάν καταργηθεί η κυκλοφορία των Αστικών λεωφορείων.

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (9).

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (8).

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (5).

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (2).

Κατά τ’ άλλα για τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη στον κόμβο αυτόν «η οδική ασφάλεια επιτυγχάνεται χωρίς εμπόδια στην ροή της κυκλοφορίας».

Η εικόνα όμως άλλα μάς λέει δήμαρχε Κατερίνης. Και απορούμε κατά πόσον οι μηχανικοί σας γνωρίζουν το αντικείμενο στο οποίο καταπιάνονται και… ακριβοπληρώνονται.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο προϋπολογισμός της εκτέλεσης των εργασιών ανέρχεται σε 88.500 ευρώ.

Και εις ανώτερα.

Κυκλικοί Κόμβοι Κατερίνης, χωρίς εμπόδια η κυκλοφορία ή το αντίθετο; (10).

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

 

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment