«ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 85 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(29/07/2018)

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα τελείωσε, πρέπει να πέσει σύμφωνα με τον κορυφαίο Συνταγματολόγο Δ. Τσάτσο, ο οποίος ερμηνεύει το άρθρο 85 τού Συντάγματος για την ανάληψη ευθύνης τού Τσίπρα ώς εξής:

«Ο καταλογισμός πολιτικής ευθύνης σε μέλος της Κυβέρνησης ή στην κυβέρνηση συλλογικά, είτε η ομολογία πολιτικής ευθύνης, συνεπάγεται την πτώση, την παραίτηση της κυβέρνησης, όπως ως νομική υποχρέωση προκύπτει από το άρθρο 85 του Συντάγματος».

Και το άρθρο 85 τού Συντάγματος, για όσους δεν γνωρίζουν, ορίζει τά εξής:

«Tα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Υπουργών. Σε καμία περίπτωση η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς από την ευθύνη τους».

Φώτο διαδικτύου

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από την κατακραυγή τού κόσμου και με μεγάλη καθυστέρηση για τις ευθύνες τής τραγωδίας πού βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο:

«Σας κάλεσα λοιπόν σήμερα, πρώτα από όλα γιατί θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας. Και σας καλώ να την αναλάβετε κι εσείς, όσο βαρύ κι αν είναι. Γιατί είναι επίσης αυτονόητο για την κυβέρνηση της χώρας. Εμείς δέν θα επιχειρήσουμε ποτέ, να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας».

Αυτή η παραδοχή πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό τής χώρας απαιτεί την παραίτηση τής κυβέρνησης σύμφωνα και με την παραπάνω ερμηνεία τού Συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου και κατά συνέπεια η Ελλάς μπαίνει σε βαθύτερα νερά, εκεί δηλαδή που θέλουν να μας βάλουν οι ξένες δυνάμεις και δυνάστες τής χώρας μας με το καταστροφικό μένος που τους διακατέχει εναντίον μας θέλοντας να μας υποδουλώσουν και να κυριαρχήσουν τόσο στον φυσικό μας πλούτο όσο και στις συνειδήσεις μας. Η Ελλάς διχοτομείται σύντομα και θα την δούμε όπως ποτέ δεν την είδαμε ούτε και την φανταζόμασταν.

Το Μακεδονικό, το Αλβανικό, το Θρακικό, ο ορυκτός και φυσικός μας πλούτος, το πετρέλαιο, ο χρυσός, το… ουράνιο και οτιδήποτε μπορεί να κάνει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, πρέπει να το καταπατήσουν και να σταματήσουν τον ξεσηκωμό μας.

Οι φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα ολόκληρη, άσχετα που ήταν σε περιορισμένο σημείο και χώρο, δεν είναι τυχαίες. Άρχισαν τα ΜΜΕ δειλά-δειλά να κάνουν λόγο για Υβριδικό Πόλεμο, με το γνωστό πλέον νέο όπλο των αμερικανών με τα Λέϊζερ που μπορούν και φωτιές να ανάβουν στα δάση για να αποσυντονίζουν την ομαλή (τρόπος του λέγειν) ροή μιάς χώρας. Τώρα λένε ότι ΕΝΑΣ αγρότης κατηγορείται ότι προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα και έγινε η αιτία όλης αυτής τής καταστροφής, άσχετα που ομολόγησαν ότι οι εστίες φωτιάς ήταν πάνω από 130 και σε συμμετρικά σημεία. Άλλοτε πάλι λένε ότι βρήκαν 13 εμπρηστικούς μηχανισμούς στο δάσος ενώ αργότερα ίσως μας πούνε ότι ένας… Πακιστανός ευθύνεται. Μήπως πάνε να καλύψουν τά πάντα με άνωθεν εντολή;;;

Αυτή την πολιτική ευθύνη μόνο ανέλαβε ο Τσίπρας και όχι του Μακεδονικού και τόσων άλλων καταστροφικών για την Ελλάδα αποφάσεων τής κυβέρνησης.

Έρχεται τώρα και η Νέα Δημοκρατία, και το ΠΑΣΟΚ, να ζητήσουν παραιτήσεις υπουργών για τις φωτιές στην Αττική ενώ οι ίδιοι στις φωτιές τής Ηλείας και σε άλλες καταστροφές, δεν έδειξαν ευθιξία παραιτήσεων και κανείς από αυτούς δεν παραιτήθηκε, διότι γνώριζαν το άρθρο 85 τού Συντάγματος.

Πολιτικά “ρεμάλια”…!

 

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο