Λιακόπουλος προς την νέα δημοτική αρχή Κατερίνης: «Γιατί δεν κάνετε όσα εμείς… δεν κάναμε»;;;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ανακοίνωση:

*****************************

Για 30 ημέρες [έως 8 Ιουλίου], η γνωστή τακτική λογοκρισίας και στέρηση της ελευθερίας λόγου από το δικτατορικό Face-bοοk, μου στέρησε την δυνατότητα να αναρτώ δημοσιεύματα μου ή να σχολιάζω και κατά συνέπεια δέν θα μπορώ να κοινοποιώ ούτε τα ρεπορτάζ μου στην σελίδα μου στο ΦΒ.

Μπορείτε όμως εάν θέλετε να το κάνετε εσείς με κοινοποίηση των ρεπορτάζ μου στις σελίδες σας και στους φίλους σας.

Το Face-bοοk προβάλλει ώς παραβίαση όρων τους και αναρτήσεις μου τις οποίες μετά το μπλοκάρισμα τους τις επανέφεραν λέγοντας ότι “λυπούνται για το λάθος τους” και κατά συνέπεια μόνο στοχοποίηση τού λογαριασμού μου εικάζω, δέν εξηγείται αλλιώς. Εκτός εάν πρόκειται περί ηλιθίων.

Η Χούντα τού Face-bοοk με έχει κουράσει τελικά. Στρέφομαι περισσότερο πλέον στην σελίδα μου στο Twitter. Βρείτε μας ΕΔΩ https://twitter.com/PIERIA_tv και κάνετε εγγραφή για να μπορείτε να βλέπετε νέες αναρτήσεις μου και να σχολιάζετε.

*****************************

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (15-06-2020)

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα δελτίο τύπου που έλαβα από τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» τού Θανάση Λιακόπουλου, όπου -πολύ σωστά- παρατηρεί τον Δήμο Κατερίνης για την κωλυσιεργία του στην λύση των προβλημάτων της υπόγειας διάβασης στην συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μου κέντρισε το ενδιαφέρον για το πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται ο Λιακόπουλος για το χρόνιο αυτό πρόβλημα!

Ο κύριος Λιακόπουλος, προτού ιδρύσει δική του δημοτική παράταξη, ήταν το δεξί χέρι τού τέως δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη -και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου-, όπου επί σειρά ετών θα μπορούσε -εάν πραγματικά ενδιαφερόταν- να θέσει αυτά τα ερωτήματα και τις προτάσεις του για την υπόγεια διάβαση στον ίδιο τον κύριο Χιονίδη και στην παράταξη την οποίαν υπηρετούσε και ήταν στην εξουσία τού Δήμου Κατερίνης, αλλά τόσα έτη σιωπούσε μάλλον ή εθελοτυφλούσε να μην κακοκαρδίσει τον αρχηγό του. (Δείτε ΕΔΩ ρεπορτάζ μου για τα χάλια της υπόγειας διάβασης επί Χιονίδη και… Λιακόπουλου).

Σήμερα έρχεται να καυτηριάσει την νέα δημοτική αρχή -τού ενός μόνο έτους- ότι δεν κάνει αυτό που δεν έκανε ο ίδιος και η πρώην παράταξη του τόσα έτη. Το θεωρώ λοιπόν σχήμα οξύμωρο γι’ αυτό και το σχολιάζω.

Εννοείται ότι μια τέτοια πρόταση είναι αποδεκτή και χρίζει υλοποίησης εφόσον ο κίνδυνος στην υπόγεια διάβαση τού σιδηροδρομικού σταθμού είναι υπαρκτός και πολύ περισσότερο όταν με την παραμικρή βροχή στην μέση της διάβασης στάζουν νερά που δείχνει ότι υπάρχει ρωγμή με κίνδυνο και την πιθανή κατάρρευση όσο εξακολουθεί ο Δήμος να μην παρεμβαίνει με εργασίες συντήρησης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού Λιακόπουλου, όπως εστάλη με τα όποια ορθογραφικά… λάθη, όπως και δικά μου και άλλων εννοείται!!!

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης, 28. Έλσα Σταματίου: Ένας χαμένος χρόνος για τη συνοικία του Σταθμού, παραμένει το πρόβλημα της υπογειοποίησης. Οι προτάσεις μας

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις περσινές δημοτικές εκλογές παρατηρούμε ότι δυστυχώς η συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Κατερίνη παραμένη ουσιαστικά παρατημένη. Χάθηκε ένας χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτε από όσα χρειάζονται οι σταθμιώτες, τίποτε από όσα τους υποσχέθηκε προεκλογική η σημερινή δημοτική διοίκηση, παρά μόνο ελάχιστες μικρο-παρεμβάσεις.

Ένα από τα προβλήματα: Η υπόγεια διάβαση παραμένει παραδομένη στο έλεος του Θεού

Ειδικά στο θέμα της υπογειοποίησης, το πρόβλημα παραμένει αμετάβλητο: Έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, στέκι τοξικομανών, δεν έχει επαρκή φωτισμό, ούτε καν καλό οδόστρωμα.

  • Τα φρεάτια της υπόγειας διάβασης έχουν υποστεί καθίζηση και οι οδηγοί προσπαθούν να τα αποφύγουν μπαίνοντας στην αντίθετη λωρίδα με κίνδυνο ατυχήματος. Κακοτεχνίες που μπορεί να στοιχίσουν ζωές. Συντήρηση ουσιαστικά δεν υφίσταται.
  • Το σημείο δείχνει βομβαρδισμένο, και ας περνάνε από εκεί καθημερινά δεκάδες πολίτες, γονείς και μικρά παιδιά. (Δεν γίνεται λόγος για ΑμΕΑ, γονείς με παιδιά κλπ. Δεν έχει γίνει σοβαρή πρόβλεψη για τη σωστή κίνησή τους στην πόλη, από την Κατερίνη προς το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.
  • Η κατάσταση με τα ποδήλατα είναι εξαιρετικά προβληματική: Σύμφωνα με σχετική πινακίδα εκεί, οι ποδηλάτες απαγορεύεται να διασχίσουν την υπόγεια διάβαση. Αν κάποιος θέλει να περάσει τη σιδηροδρομική γραμμή με το ποδήλατό του, είτε θα πρέπει να κατέβει τα σκαλοπάτια, είτε να επιλέξει τη διαδρομή από τη γέφυρα που καταλήγει στην Περίσταση και έχει «ερωτηματικά λειτουργικότητας». Σήμερα στην πράξη τα ποδήλατα απλώς περνάνε από την υπόγεια διάβαση και ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, χωρις να υπάρχει παρέμβαση του Δήμου ή αστυνόμευση του σημείου.
  • (Για το πρόβλημα με τα ποδήλατα, αξίζει να επισημανθεί ότι ο σύλλογος Ποδηλατική Απόδραση πρότεινε να δοθεί λύση με ειδική ράγα χαμηλού κόστους, έτσι ώστε να προστατευθούν οι ποδηλάτες, αλλά και οι οδηγοί.

Οι λύσεις που προτείνουμε

Χρόνος υπάρχει ακόμη για τη δημοτική αρχή για να διορθώσει τα πολλά προβλήματα του Σταθμού και να προχωρήσει όλα όσα έλεγε για συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μουσεία κλπ. Εμείς σε πρώτη φάση προτείνουμε για την υπογειοποίηση:

  • Αποκατάσταση κατεστραμμένων λαμπτήρων και μαρμάρων
  • Συνεχής καθαριότητα
  • Τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας
  • Έναρξη διαλόγου με τους κατοίκους για να βρούμε την καλύτερη λύση για τους πεζούς και τα ποδήλατα (εναέρια γέφυρα;)
  • Πρόταση προς τον ΟΣΕ να πάρει ο Δήμος το κτήριο που σήμερα ρημάζει, με σκοπό να το παραχωρήσει σε κάποιον σύλλογο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μόνιμη, καθημερινή παρουσία ατόμων εκεί.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε έμπρακτα τους σταθμιώτες

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε τα έργα σε κάθε συνοικία του Δήμου μας, ειδικά όταν αυτά δεν κοστίζουν τίποτε, ή ελάχιστα ποσά.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνοικία του Σταθμού. Θα είμαστε εδώ και θα σας στηρίξουμε αν υλοποιήσετε τα έργα που απαιτούνται. Αν όχι, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, για να ακουστεί η φωνή των συνδημοτών μας.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

 

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

 

Έλσα Σταματίου

Στέλεχος του Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο