Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

facebook:www.facebook.com/pepierias

τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

 

Κατερίνη, 18 Μαΐου 2016

Μήνυμα  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 2 - CopyΗ ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, ημέρα απόδοσης τιμής στους 350.000 Έλληνες του Πόντου, ημέρα τιμής και όχι λήθης, μας θυμίζει  την επιτακτική ανάγκη της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αλλά και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης ,απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, για την ανάπτυξη και την πρόοδο πάνω σε γερά θεμέλια και βάσεις ειρήνης και ελευθερίας.

Ο  Ποντιακός Ελληνισμός   κατάφερε να  ανασυγκροτήσει  τις δυνάμεις του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες , τη γλώσσα και  τον πολιτισμό  του  και να διατηρήσει τη μνήμη  των “αλησμόνητων  πατρίδων”,  χτίζοντας  τη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού στη χώρα μας και σε άλλες χώρες όπου προσφέρει και διαπρέπει.

Έχουμε ηθικό και εθνικό χρέος να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να την μαθαίνουμε στα παιδιά μας και με ζωντανή στη μνήμη μας γεγονότων που δεν παραγράφονται και ξεχνιούνται, να διδασκόμαστε από αυτά και να επιμένουμε στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Ιερό καθήκον όλων μας ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων και η εθνική μνήμη θα συμβάλει στην  πρόοδο και εξέλιξη των Ελλήνων και της πατρίδας μας.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment