Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 

Ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό, η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες κατά της ανθρωπότητας, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με περισσότερα από 350.000 θύματα, με πρόσφυγες που βίωσαν τον ξεριζωμό, αποτελεί μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Ηθικό, ιστορικό και εθνικό το καθήκον μας, να τιμήσουμε τη Μνήμη των χιλιάδων ψυχών που χάθηκαν.

Ο  Ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να  ανασυγκροτήσει  τις δυνάμεις του, να διατηρήσει τις ρίζες, τις αξίες , τη γλώσσα και  τον πολιτισμό  του, «χτίζοντας» τη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, όπου προσφέρει και διαπρέπει. Τα μηνύματα που πηγάζουν από τη «διαδρομή επιβίωσης» των Ελλήνων του Πόντου, μας διδάσκουν για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή μας, να αγωνιζόμαστε για την Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διεθνώς, να μην επιτρέψουμε να  περάσει η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη λήθη της μνήμης, να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια και να διατηρούμε άσβεστη, την ιστορική μας μνήμη, για να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Σοφία Μαυρίδου

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031