Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Φωτογραφία ΑΡΧΕΊΟΥ

Οι αρχές και τα ιδανικά που ενσαρκώνει το έπος του ‘40 συνιστούν διαχρονικές αξίες, που και σήμερα συντηρούν και φωτίζουν τον απανταχού ελληνισμό, ο οποίος αντλεί δύναμη και αισιοδοξία από το πνεύμα της επετείου. Παράλληλα, αποτελούν παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που καλείται να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

Σήμερα, στις δύσκολες περιόδους της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η χώρα είναι ώρα να ξαναβρούμε την ελληνική ψυχή και επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές μας δυνάμεις, με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα, να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα και τις επιταγές της εποχής εκείνης, προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής.

Το “ΟΧΙ” του ’40, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού λαού να προσδιορίσει αυτός τη μοίρα και τις προοπτικές του, η αγωνιστική στάση ζωής των προγόνων μας είναι ο ασφαλής φάρος, για να πετύχουμε την ανάταση και ανάταξη της Ελλάδα μας. Το οφείλουμε στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού, των οραμάτων της νέας γενιάς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031