ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (29-04-2020)

 

Όλοι οι δημότες της Κατερίνης θυμούνται τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που τόσα χρόνια υπέστησαν από τον τέως δήμαρχο Σάββα Χιονίδη για το Πολιτιστικό Κέντρο δίπλα στα ΚΤΕΛ Πιερίας.

«Ολημερίς το έχτιζαν το βράδυ γκρεμιζόταν» όπως μοιρολογούσαν οι μάστορες και έκλαιγαν οι μαθητάδες για το γεφύρι τής Άρτας. Στην περίπτωση μας όμως έχουμε το δικό μας «γεφύρι», αυτό του νέου Πολιτιστικού Κέντρου – Θέατρο, όπου ο τέως δήμαρχος και νυν βουλευτής Πιερίας με την Ν.Δ. Σάββας Χιονίδης το είχε κάνει… «θέατρο» και «προπαγάνδα» για τον προεκλογικό του αγώνα.

Ημέρες πριν τις εκάστοτε δημοτικές εκλογές το διατυμπάνιζε και το διαφήμιζε ως τάχα να αποπερατώνεται σύντομα, και για την στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων έβαζε εκεί λίγους εργάτες δήθεν να εργάζονται. Μετά τις εκλογές, ώς δια μαγείας, και αμέσως την επόμενη ημέρα, σταματούσε κάθε εργασία για να αρχίσει και πάλι στις επόμενες εκλογές.

Φώτο αρχείου επί Σάββα Χιονίδη.

Αυτό το χάλι και τον εμπαιγμό οι δημότες δεν το ανεχόντουσαν πλέον και τιμώρησαν τον κύριο Χιονίδη κατεβάζοντας τον από την δημαρχιακή καρέκλα (θώκο) τοποθετώντας στην θέση του τον Κώστα Κουκοδήμο ώς νέο δήμαρχο Κατερίνης. Οι Πιεριείς όμως αποφάσισαν να τον κάνουν βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία για να… νοικοκυρέψει την Πιερία όπως νοικοκύρεψε τον Δήμο Κατερίνης, άσχετα που εξελέγη τελευταίος και… με «τα δόντια»!!!

Η νέα δημοτική αρχή έδειξε να θέλει αλλά και να μπορεί να κάνει έργα στον Δήμο, παρά τις όποιες ελλείψεις τις οποίες αναδεικνύω με κάθε ευκαιρία, όπου και ευελπιστούμε να τις αποκαταστήσει σύντομα.

Αυτό που βλέπει ο κάθε δημότης είναι η ταχεία κατασκευή τού Πολιτιστικού Κέντρου (σε αντίθεση με τον πολυετή εμπαιγμό των προηγουμένων) όπου και είναι εμφανές πως η αποπεράτωση του δεν θα αργήσει και σύντομα θα παραδοθεί στην χρήση των δημοτών. Συνεργεία εργάζονται έως και σήμερα που πήρα τις φωτογραφίες μου, και η βαφή τού κτηρίου αλλάζει σιγά-σιγά την όψη του, κάτι που δεν έγινε τόσα χρόνια τού εμπαιγμού με τα τόσα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια των υπευθύνων όπου και καλέστηκαν στο τέλος να επιστρέψουν περίπου 1.800.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ για αθέτηση έργου. Το παρασκήνιο ας μην το αναλύσω, πάει πέρασε, κοιτάμε τώρα εμπρός.

Σύμφωνα με ότι μου δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου, Γιάννης Συμεωνίδης, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι έτοιμο -επιτέλους- μέσα στον Ιανουάριο τού 2021 (το λιγότερο σε 10 μήνες από τώρα) εάν όχι νωρίτερα όπως εντατικά εργάζονται οι μηχανικοί και οι τεχνικοί τού έργου.

Το έργο τούτο θα αποτελέσει ένα στολίδι στην πόλη μας διότι θα στεγάσει πολιτισμό, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Το περιμένουμε…

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο