ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

facebook:www.facebook.com/pepierias

τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

 

Κατερίνη, 6 Μαΐου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Σοφία Μαυρίδου

Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή, για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Με τη σημερινή επέτειο ουσιαστικά ο κάθε ένας από εμάς τιμά το ανθρώπινο γένος, τιμά την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας στην κοινωνία.

Στη μεγάλη ηρωΐδα της ζωής μας, στο σύμβολο της στοργής, της ανιδιοτέλειας και της θυσίας, που μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει απλόχερα την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας καθοδηγεί, μας ενθαρρύνει, μας στηρίζει, μας προτρέπει και μας προστατεύει, οφείλουμε να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη  και εκτίμηση.

Ως πυλώνας της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, η μητέρα,  προσπαθεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές, ήρεμο και ευτυχισμένο περιβάλλον και με υπομονή, κουράγιο και δύναμη ψυχής να εμφυσήσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

Στη σημερινή εποχή ο «ιερός» της ρόλος, αναμφισβήτητα ισχυρός και αναντικατάστατος, γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Ως μητέρα και εγώ έρχομαι αντιμέτωπη με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των πολλαπλών ρόλων στους οποίους καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Απαιτητικοί ρόλοι  που χρειάζονται  το σεβασμό,  τη  στήριξη και την αναγνώριση όλων, οικογένειας και πολιτείας. Η απόδοση τιμής και αισθημάτων αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της μητέρας, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση όλων μας για όλα όσα ακούραστα μας προσφέρει.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες γεμάτα υγεία και  δύναμη για το πολύτιμο έργο που επιτελούν στη ζωή, για την ανεκτίμητη και υψηλή αποστολή που έχουν.

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment