ΜΗΠΩΣ Η ΦΥΛΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (18 Απριλίου 2019)

 

Η χθεσινή (17.04.2019) επίσκεψη Γιαννούλη στην Κατερίνη, ώς υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να παρουσιάσει στην Αστική Σχολή Κατερίνης τον συνδυασμό του, ήταν ένα crash test για την αστυνομία.

Για έναν μικρό αριθμό κομματικών οπαδών τού Σύριζα που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση Γιαννούλη (λιγότεροι από 20), υπέστη η Κατερίνη την βάσανο τής ταλαιπωρίας και τού αποκλεισμού των δρόμων με την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η κεντρική οδός τής πόλης, η οδός Ειρήνης, μετετράπη σε οδό… «πολέμου» με δυνάμεις αστυνομικών και ΜΑΤ, καθώς και με άνδρες των Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) όπου περιφρουρούσαν τον… δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη εφόσον ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του τον επέλεξαν ώς υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.

Μετρημένοι στα δάκτυλα τα… «φασισταριά» διαδηλωτές, όπως ο κύριος Γιαννούλης τούς αποκάλεσε τον Φεβρουάριο τού 2019 στο Επιμελητήριο Πιερίας, και γι’ αυτούς τούς 8 «φασίστες» νεαρούς και 18 οπαδούς που ήρθαν να ακούσουν τον Χρήστο Γιαννούλη, τέθηκε σε ετοιμότητα «στρατιά» αστυνομικών με κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίοι στερούν τις υπηρεσίες τους από τον πολίτη και πληρώνονται από τους φορολογούμενους.

Ο αστυνομικός διευθυντής τής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κύριος Γ. Τζήμας, με πολιτική περιβολή και ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, συντόνιζε την όλη επιχείρηση «προστασίας» τού κυρίου Γιαννούλη στην Αστική Σχολή Κατερίνης το απόγευμα τής Τετάρτης 17 Απριλίου 2019 και ώρα 4μ.μ., άσχετα που ο υποψήφιος κατέφθασε μετά τίς 5μ.μ. επικαλούμενος… κίνηση στους δρόμους.

Παρέα με την σύζυγό του ο Χρ. Γιαννούλης, φθάνοντας στην είσοδο τής Αστικής Σχολής, κοντοστάθηκε και χαμογελώντας ειρωνικά έδειχνε στην σύζυγό του τούς λιγοστούς διαδηλωτές με τους αστυνομικούς που τούς καθήλωσαν μακρυά από την Αστική Σχολή.

Όλα δηλαδή εκ του ασφαλούς, όπως συνηθίζουν με αστυνομική φύλαξη όλοι οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι των εύκολων παχυλών μισθών και συντάξεων που αποκομίζουν από την πολιτική.

Στην υποδοχή του, ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών, ξεχώρισε μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας (τού γνωστού ποινικολόγου Βασίλη Νουλέζα) που στράφηκε λεκτικά κατά τού Γιαννούλη ενώ ο Γιαννούλης, βλέποντας τον, σήκωσε το δεξί του χέρι και έδειξε ειρωνικά τον αντίχειρά του στον ποινικολόγο.

Η αλαζονεία και η ειρωνεία ήταν τα κύρια γνωρίσματα στην παρθενική παρουσίαση τού Γιαννούλη στην Κατερίνη.

Μετά την παρουσίαση των περιφερειακών του συμβούλων στους λιγοστούς οπαδούς του, ο κύριος Γιαννούλης με τσιγάρο στο στόμα μπήκε στο αυτοκίνητο με την σύζυγό του και τον οδηγό του, και δίχως να φορέσουν ζώνη ασφαλείας, όπως ο Νόμος επιτάσσει, έφυγαν από την Κατερίνη.

Δυστυχώς μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, και περισσότερο τού ίδιου τού διοικητή κυρίου Τζήμα, ο κος Γιαννούλης με τον οδηγό του παρανόμησαν στον Κ.Ο.Κ. δίχως επιπτώσεις, ενώ έναν απλό πολίτη που δεν φοράει την ζώνη στο αυτοκίνητό του μπορούν να τον τιμωρήσουν με αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όπου την μη χρήση ζώνης την κατατάσσει σε πολύ υψηλή συχνότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Απαιτείται λοιπόν να εφαρμοστεί και στον κύριο Γιαννούλη εδώ και τώρα ο Νόμος με την αφαίρεση πινακίδων τού αυτοκινήτου εφόσον η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας τής παρανομίας του. Εκτός εάν όλα τά «κομματόσκυλα» υπάγονται σε ειδική μεταχείριση και δεν υπόκεινται στις διατάξεις τού Νόμου.

Μήπως να παρατηρήσουμε και άλλες -ουκ ολίγες- παρανομίες ημετέρων που δεν τιμωρούνται όπως τιμωρούνται οι απλοί πολίτες… τρίτης κατηγορίας;

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο