Μουσική Εκδήλωση για τα 10 χρόνια Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης με Ελεύθερη Είσοδο.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Τιμάμε τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην αδιάλειπτη λειτουργία μιας κοινωνικής δομής η οποία πρωτοστάτησε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» και προς τιμήν όλων των φαρμακοποιών, των εθελοντριών και των εθελοντών που όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην σημαντικότερη κοινωνική δομή της πόλης, οργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 21:00 η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ η συντονιστική επιτροπή του Κοινωνικού Φαρμακείου θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τη δεκαετή λειτουργία του.

Με την εκδήλωση αυτή η πόλη τιμά τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην αδιάλειπτη λειτουργία μιας κοινωνικής δομής η οποία πρωτοστάτησε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης προσφέροντας βοήθεια σε εκατοντάδες ανήμπορους συμπολίτες μας.

Οι πολιτικές λιτότητας στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, έθεσαν σε κίνδυνο το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία. Ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, πρόσφυγες, άστεγοι, άνθρωποι με συγκεκριμένες ασθένειες και χαμηλόμισθοι βρήκαν όλα αυτά τα χρόνια καταφύγιο σε μια δομή η οποία, χειμώνα, καλοκαίρι ήταν πάντα εκεί, έτοιμη για να προσφέρει ανακούφιση στους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης αποτελεί υπόδειγμα οργάνωσης και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει αυτόνομο σύστημα μηχανογράφησης και διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Προσέφερε υπηρεσίες ανεκτίμητης αξίας στην την πόλη και στις δημόσιες υπηρεσίας της στην περίοδο κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των 5 camp προσφύγων που λειτούργησαν εκείνη την περίοδο στον νομό Πιερίας, ενώ συνεχίζει να καλύπτει μέχρι σήμερα και τις ανάγκες δεκάδων προσφυγικών οικογενειών που ζουν στην πόλη μας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης αποτελεί το σέμνωμα του τόπου μας! Οι δράσεις του έγιναν αφορμή να γίνει γνωστή η πόλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ξεχωριστοί συμπολίτες μας που στηρίζουν τη λειτουργία του εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτούς τους Ανθρώπους είναι αφιερωμένη αυτή η βραδιά αλλά και σε όλους εσάς που δείχνετε καθημερινά την εμπιστοσύνη σας προσφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό που πολύ συχνά διατίθεται και σε δημόσιες δομές όπως το Κρατικό Νοσοκομείο αλλά και οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Κατερίνης.

Σας καλούμε, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ να είστε εκεί, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού για να τιμήσουμε τους ανθρώπους του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης και να απολαύσουμε την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης. Τραγουδούν:  Όλγα Ζορμπά, Νίκος Μπίνος, Φιλιώ Σέρβου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Νίκος Πατρής.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο