ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(29/10/2018)

 

«Κατέβα κάτω – κατέβα κάτω»…!

Με αυτό το κάλεσμα ζητούσαν οι μαθητές τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης να κατέβει ο δήμαρχος κάτω στο προαύλιο για να ακούσει τά αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα:

Διάφορα συνθήματα των μαθητών τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κυριάρχησαν έξω από το Δημαρχείο τής πόλης με την συγκέντρωση δεκάδων μαθητών σήμερα 29 Οκτωβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι.

Συνθήματα όπως: «Είμαστε διακόσιοι ογδόντα μαθητές, ο δήμαρχος μας πούλησε και σήμερα κι’ εχθές», «Κατέβα κάτω – κατέβα κάτω», «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψετε για δωρεάν παιδεία», και διάφορα άλλα συνθήματα, διαπέρασαν την σιωπή τού χώρου με τά δίκαια αιτήματα των μαθητών που επιζητούν άμεση λύση.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι η ανέγερση κατάλληλου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, η άμεση παρέμβαση μέσω επιδιορθώσεων και συντηρήσεων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, η κάλυψη των κενών ωρών στα μαθήματα μουσικής παιδείας, και η διεξαγωγή εξετάσεων για την πιστοποίηση μουσικών ειδικοτήτων για τους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.

Διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών στην ειρηνική διαμαρτυρία των μαθητών.

Ο διευθυντής τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Γεώργιος Βαρδακώστας μίλησε στην κάμερά μας.

Στην συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε σε δρόμους τής Κατερίνης όπου και στάθηκε στα γραφεία των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα και Στέργιου Καστόρη εισπράττοντας την διαβεβαίωση των βουλευτών ότι το θέμα του Μουσικού Σχολείου βρίσκεται σε καλό δρόμο από την κυβέρνηση.

Τελευταίος σταθμός τής πορείας ήταν το γραφείο τής Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου όπου και υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, «Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, χαρακτήρισε εύλογο τον αγώνα των μαθητών, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τα προβλήματά τους και διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί αρωγός -αν και δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της- προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα, να λειτουργήσει  το  σχολείο  και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.

Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι η ανέγερση και συντήρηση σχολικής στέγης δεν ανήκει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της, δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» προϋπολογισμού 72.000 € για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Το έργο υλοποιείται με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας που είναι και η προϊσταμένη αρχή του έργου».

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο