ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου του 2014, μεταφέραμε ασθενή από την Κατερίνη για προγραμματισμένο ραντεβού στό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Movie_Snapshot

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2).Movie_SnapshotΜπαίνοντας στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, αναζητήσαμε κάθισμα όπου και ευτυχώς υπήρχε. Το μάτι μου όμως έπεσε σ’ αυτό το γελοίο και άκρως Ελληνικό φαινόμενο που δέν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να το φωτογραφήσω με το κινητό μου τηλέφωνο. Μιά σειρά καθισμάτων κολλημένη στην τζαμαρία της εισόδου στην οποία κανείς δέν μπορούσε να καθίσει και κατά συνέπεια ήταν άχρηστη αυτή η σειρά. Ούτε καν μπήκαν οι φωστήρες υπεύθυνοι στον κόπο να την αφαιρέσουν αυτή την σειρά και να την χρησιμοποιήσουν κάπου αλλού εφόσον αποτελεί περιουσία του φορολογούμενου πολίτη.

Θα μου πείτε “σιγά τό θέμα”. Συμφωνώ, σιγά τό θέμα. Δέν είναι όμως αυτό το θέμα μου. Αυτό ήταν εμβόλιμο, το θέμα μου είναι άλλο.

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (3).Movie_SnapshotΣε Νοσοκομειακό ραντεβού επόμενο είναι να κόψεις πρώτα το παράβολο χαράτσι των 5 ευρώ. Προσφέρθηκα να εξυπηρετήσω τόν ασθενή πηγαίνοντας ο ίδιος για το παράβολο. Αυτό που αντίκρισα μπροστά στά δύο ΜΟΝΟ ταμεία, ήταν το απόλυτο μπάχαλο. Έμοιαζε σαν ταμείο θεάτρου που ο κόσμος περίμενε στην ουρά να κόψει εισιτήριο, με την διαφορά ότι εδώ ο κόσμος περίμενε να πληρώσει τό χαράτσι των 5 ευρώ.

Αυτό τό χάλι και το απαράδεκτο σύστημα του Υπουργείου Υγείας του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη πρίν από τον πρώτο, μαρτυρεί και το περιβόητο Success story του φερόμενου ώς πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Φερόμενος ώς πρωθυπουργός διότι δέν εξελέγει από τον Ελληνικό λαό αλλά κατέλαβε την θέση αυτή με την σύμπραξη των δύο κομμάτων, ορκισμένων εχθρών.

Το μπάχαλο αυτό της ουράς στα ταμεία του Νοσοκομείου, σε αρρώσταινε περισσότερο από την όποια ασθένεια σου και δέν έλειψαν και οι δυσανασχετισμοί μεταξύ των ασθενών για το ποιός έχει σειρά, διότι ούτε διαγραμμίσεις υπήρχαν που να ακολουθεί ο… όχλος.

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (4).Movie_SnapshotΤα δύο ταμεία υπολειτουργούσαν με την συνήθη καθυστέρηση εξυπηρέτησης. Μία ταμίας εκ των δύο σταμάτησε να κόβει παράβολα και ασχολήθηκε στο να εξυπηρετεί κάποια άλλη υπόθεση. Σε επίμονες ερωτήσεις ασθενών ή συνοδών στην περιβόητη ουρά, εάν έκλεισε το ένα ταμείο και δέν λειτουργεί, η εν λόγω κυρία απαξιούσε να απαντήσει και αδιάφορη συνέχιζε το έργο της. Παίρνοντας εγώ τον λόγο ρώτησα την ίδια ερώτηση στην κυρία αυτή τουλάχιστον 5 φορές με την τελευταία φορά κάπως έντονα. Τότε μού απάντησε αδιάφορα και παγωμένα: “Βλέπετε ότι έχω δουλειά”. Μή θέλοντας να δώσω συνέχεια την άφησα να κάνει αυτό που δέν έπρεπε να κάνει.

Αξίζει να πώ τό εξής: Από Κατερίνη έως Θεσσαλονίκη η διαδρομή μου ήταν 40 λεπτά της ώρας. Από την άφιξη μου στο ταμείο για την αγορά του παραβόλου, έως να πάρω αυτό το καταραμένο παράβολο, η αναμονή μου ήταν… 40 λεπτά της ώρας.

Μάκη Βορίδη, Υπουργέ Υγείας (τί υγείας δηλαδή, τέλος πάντων) αυτό είναι το Success story του πρωθυπουργού σου; Είσαι υπερήφανος για το υπουργικό σου καθήκον; Μήπως θα έπρεπε να το καταργήσεις αυτό το καταραμένο και δυσβάσταχτο νοσοκομειακό χαράτσι ή να αλλάξεις τον τρόπο είσπραξης του να μή ταλαιπωρούνται οι ασθενείς;

Τέλος, οφείλω να επαινέσω τον ιατρό ουρολόγο και την νοσοκόμα για την άψογη και ανθρώπινη φροντίδα τους στους ασθενείς. Αυτό το χάρηκα ώς άνθρωπος ελπίζοντας και άλλοι ιατροί ανά την Ελλάδα να συμπεριφέρονται έτσι στους ασθενείς.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο