Νέο έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Δίου- Ολύμπου

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

facebook:www.facebook.com/pepierias

τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

 

Κατερίνη, 27  Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Νέο έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Δίου- Ολύμπου.

Νέο έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας 2

Σοφία Μαυρίδου: «Με την υλοποίηση νέων έργων συνεχίζεται το τεχνικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Με συστηματική δουλειά επιδιώκουμε  να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της Πιερίας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα αιτήματα των πολιτών».

Μετά την έγκριση του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης,  μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, σε στάδιο υπογραφής σύμβασης βρίσκεται έργο του Δήμου Δίου- Ολύμπου που αφορά την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού από Αγ. Αποστόλους έως Αγ. Παρασκευή της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς και θα υλοποιηθεί  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η  παραπάνω εργολαβία  προϋπολογισμού  170.000,00 € έχει σαν αντικείμενο την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης χαλικοστρωμένης οδού από Αγ. Αποστόλους έως την Αγ. Παρασκευή  της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς, συνολικού μήκος 1.100m και πλάτος έως 5,5m, μετά την υλοποίηση κατασκευής στρώσεων οδοστρωσίας (υποβάσεως–βάσεως), ενώ προβλέπεται η  υλοποίηση τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων υδάτων της οδού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών (ΚΑΠ)  έτους 2016 της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή, στο σημείο απ όπου θα ξεκινήσει το έργο και συζήτησαν για τεχνικά ζητήματα της εργολαβίας.

Νέο έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας 1

«Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου για την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού από Αγ. Αποστόλους έως την Αγ. Παρασκευή της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχωρά με αμείωτο ρυθμό ουσιαστικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Το εν λόγω έργο θα εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους. Με συστηματική δουλειά επιδιώκουμε  να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της Πιερίας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα αιτήματα των πολιτών»,

δήλωσε σχετικά για  το νέο έργο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment