Να τιμάς τους ψηφοφόρους σου και να μάθεις να μιλάς με ονόματα κουτοπόνηρε Δημήτρη Ντούρο…

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

   Με έκπληξη ακούσαμε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου τον αντιδήμαρχο Κατερίνης Δημήτρη Ντούρο σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Ενημέρωση 92,2 καλεσμένος της κυρίας Διαμαντοπούλου, σε ένα κρεσέντο ψευδών ειδήσεων και ειρωνικών για ακόμη μια φορά σχολίων, προς όλους εκείνους οι οποίοι έχουν το θράσος να διαφωνούν με τον παντογνώστη επί παντός επιστητού αντιδήμαρχο Δημήτρη Ντούρο.

   Να τον ενημερώσουμε μεταξύ άλλων πως η εκμίσθωση του βουνού έχει χρονική διάρκεια 25 ετών και όχι 19 όπως ο ίδιος ανέφερε, ενώ πουθενά δεν φαίνεται ότι η εταιρεία θα ανανεώσει τη σύμβαση όπως και πάλι ψευδώς ο ίδιος ανέφερε. Επίσης ας υπενθυμίσουμε στο Δημήτρη Ντούρο (συνειδητά δεν τον ονομάζουμε κύριο) πως στη μίσθωση όπως και ο ίδιος την ψήφισε υπάρχει ο κατάπτυστος όρος ότι ο δήμος οφείλει να παρέχει νομική κάλυψη στην εταιρεία ακόμη κι αν η εταιρεία και το έργο αυτής κινείται κατά των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών της.

Αντιγράφουμε από τη Διαύγεια: “Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, τρίτοι αμφισβητήσουν τα δικαιώματα του εκμισθωτή επί του μισθίου ή παρεμποδίσουν τη χρήση αυτού εν όλω ή εν μέρει από τη μισθώτρια εταιρεία ή την πρόσβασή της σ΄ αυτό, θα υποχρεούται να παρεμβαίνει (ο Δήμος) πρόσθετα υπέρ της μισθώτριας ενώπιον δικαστηρίων και γενικά να παρέχει σ΄ αυτήν κάθε δυνατή βοήθεια αν αμφισβητηθεί από τρίτους το δικαίωμά της να κατέχει και να χρησιμοποιεί το μίσθιο, για τον συμφωνηθέντα σκοπό.“

   Η επένδυση των ανεμογεννητριών είναι μια επένδυση η οποία μας βρήκε, δεν είμαστε εμείς οι οποίοι πήγαμε και τη βρήκαμε. Είναι οι επενδυτές και ο δήμος οι οποίοι οφείλουν να μας πείσουν για την επένδυση αυτή και όχι εμείς να πείσουμε το δήμο για τις αντιρρήσεις μας. Αισθανόμαστε ότι με τύπους σαν τον Ντούρο ζούμε και βιώνουμε το “δημοκρατικό παράδοξο” να ενοχοποιείται αυτός ο οποίος δεν πείθεται κι όχι αυτός ο οποίος δεν πείθει. Αυτός που εκλέγεται είναι υποχρεωμένος να πείσει, δεν είναι ο ψηφοφόρος εκείνος που είναι υποχρεωμένος να πεισθεί. Και όπως για πρώτη φορά παραδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, ο δήμος δεν επικοινώνησε καλά το θέμα και δεν ενημέρωσε εγκαίρως την τοπική κοινωνία. Κατά τη δική μας άποψη δεν την ενημέρωσε ποτέ αλλά παρόλα αυτά εμείς σε ευχαριστούμε που εκθέτεις ανεπανόρθωτα το δήμαρχό σου ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ανέβηκε πολλές φορές στο χωριό με ειδικούς επιστήμονες και ενημέρωσε την τοπική κοινωνία. Εσύ με το Σάββα έτσι κι αλλιώς θα τα βρεις, είμαστε σίγουροι. Να σου θυμίσουμε επίσης ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Μηλιάς, με 2 εκλεγμένα στελέχη της παράταξης Χιονίδη, ομόφωνα ψήφισε ΟΧΙ στην επένδυση αυτή. Κάτι που συνεχώς κι επιμελώς το αποκρύπτεις.

   Θα θέλαμε επίσης να σε ρωτήσουμε στις πόσες ανεμογεννήτριες θα σταματήσει ο λιγνίτης στην Κοζάνη; Αν είσαι κατά του λιγνίτη, μπορείς να πας να διαμαρτυρηθείς κατά του λιγνίτη. Αν όμως είσαι υπέρ των ανεμογεννητριών στα Πιερία Όρη προκειμένου να σταματήσει ο λιγνίτης στην Κοζάνη, οφείλεις να απαντήσεις. Στις πόσες ανεμογεννήτριες θα σταματήσει η χώρα μας να χρησιμοποιεί λιγνίτη;

   Μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις φτηνή και χυδαία μικροπολιτική αλλά έστω για λίγο θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σου ανέφερες χαρακτηριστικά “ας πάνε να δούνε στην Κοζάνη τους καρκίνους”. Πέρα από τη δική σου ματαιοδοξία κι επιμονή να παραμείνεις σε θέσεις εξουσίας αντί να επιστρέψεις στο σχολείο και να διδάξεις θρησκευτικά (κάτι το οποίο προϋποθέτει το να μη λες εσύ ο ίδιος ψέματα οπότε δε θα μπορούσες να το υποστηρίξεις) να είσαι πιο προσεκτικός όταν μιλάς για καρκίνο. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει και μαζί με τον κόσμο αυτό, ολόκληρες οικογένειες. O δημόσιος λόγος σου, είναι ο λόγος ενός επηρμένου φανατικού με την εξουσία, που θεωρεί δικαίωμά του να χυδαιολογεί για καρκίνους, προτάσσοντας ως επιχείρημα την ασθένεια, ώστε να φτάσει στη “δικαίωση” των πολιτικών εμμονών του. Συγχαρητήρια, να σε χαίρονται.

    Υποστήριξες ότι δεν υπάρχει πουθενά μια σοβαρή έρευνα, μια σοβαρή άποψη η οποία να αποδεικνύει ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καταστροφή. Δεν διάβασες προφανώς την εισήγηση της κυρίας Ρεμπέκα Χαρμς (της επικεφαλής των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο), ούτε και άκουσες ποτέ τους καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι πολλές φορές κλήθηκαν να τοποθετηθούν και το έκαναν. Μάλλον θα είχες πάρει τα βουνά εκείνη τη μέρα για αυτό κατάφερες και είδες με τα μάτια σου όλους εκείνους που για προσωπικό τους όφελος, όπως λες, καταστρέφουν τα δάση μας με την λαθρο-υλοτομεία τους. Είμαστε σίγουροι πως όταν θα σε καλέσει ο εισαγγελέας θα γνωρίζεις και τα ονόματά τους. Δεν είσαι τύπος που λες ψέματα εξάλλου ούτε και παραπληροφορείς τα πλήθη, θεολόγος γαρ.

   Μια απάντηση επίσης ενδιαφέρουσα εκ μέρους σου θα ήταν να μας απαντήσεις επιτέλους ως προς το ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι παραπληροφορούν, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι παρακινούν και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι για προσωπικό τους συμφέρον μαζεύουν τον κόσμο στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων.

    Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις δημόσια, βρες το θάρρος να μιλήσεις με ονόματα, κουτοπόνηρε Δημήτρη Ντούρο….

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ


Μοιραστείτε το Άρθρο