Οδικά Έργα στην 10η Επαρχιακή οδό Πιερίας, σε Κίτρος, Αλώνια, Παλιόστανη, Μικρή Μηλιά και Ρυάκια με ευθύνη της Π.Ε. Πιερίας.

 

Υπογραφή σύμβασης έργου προϋπολογισμού μελέτης 280.000 ευρώ για την αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο κατάστρωμα της 10ης ΕΠΟ της Π.Ε.Πιερίας από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου:

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το τεχνικό της πρόγραμμα για τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην Πιερία. Η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί αναπτυξιακή μας προτεραιότητα για την αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της

Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο κατάστρωμα της 10ης ΕΠΟ της ΠΕ Πιερίας», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η παρούσα μελέτη, προϋπολογισμού 280.000 €, (με τον Φ.Π.Α.) έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο οδόστρωμα, αλλά και εργασιών αποκατάστασης τμημάτων του οδοστρώματος πού έχουν υποστεί φθορά. 

Με την παρούσα μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις στη 10η Επαρχιακή οδό [Κίτρος (από Χ.Θ. 14+000 της Π.Ε.Ο. Κατερίνης-Θεσ/νίκης)-Αλώνια-Παλιόστανη-Μικρή Μηλιά-Ρυάκια)] της οποίας την ευθύνη συντήρησης έχει η Π.Ε. Πιερίας. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών, που παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα, φθαρμένο ασφαλτοτάπητα ή αλιγατορικές ρωγμώσεις (μπακλαβάδιασμα), λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα και τοπικών προβλημάτων καθίζησης.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες πού προβλέπονται για την ολοκλήρωση του έργου είναι:

  1. Σε τμήματα που παρουσιάζονται έντονες καθιζήσεις θα γίνει εκσκαφή σε βάθος από 0,50μ -0,60μ με αφαίρεση της υφιστάμενης οδοστρωσίας και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί εξυγιαντική υπόβαση-βάση οδοστρωσίας.
  2. Σε τμήματα που παρουσιάζονται ζυμώματα μικρότερης έκτασης θα αφαιρεθεί ο υπάρχων ασφαλτοτάπητας και στη συνέχεια θα γίνει κατασκευή βάσης μεταβλητού πάχους.
  3. Σε τμήματα με μικρές καθιζήσεις θα γίνουν εργασίες ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτοτάπητα.
  4. Σε όλα τα παραπάνω σημεία -μετά τις προαναφερόμενες εργασίες-, θα γίνουν εργασίες στρώσεως ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας. Επίσης, με ασφαλτοτάπητα θα στρωθούν και σημεία τα οποία παρουσιάζουν μικρότερης έκτασης αλιγατορικές ρωγμώσεις (μπακλαβαδιάσματα).

Πέραν των εργασιών αποκατάστασης, θα γίνουν και εργασίες κατασκευής επένδυσης ρείθρων από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθαρισμού και κατασκευής χωμάτινων ρείθρων για την ομαλή απορροή των ομβρίων καθώς και εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΚΑΠ) ΕΤΟΥΣ 2018 της Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ.

 

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μήν αντιγράφετε, έστω και με “πηγή”.

Διάφορες Κατηγορίες Άρθρων