ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΓΚΟΥΣ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (17/03/2019)

 

Ασυνείδητοι «εγκληματίες» πέταξαν όγκους σπασμένων τζαμιών και καθρεπτών σε κανάλι τής Νεοκαισάρειας Πιερίας.

Αυτό καταγγέλθηκε στην Pieria.tv όπου και αμέσως ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομίδης με την κάμερα του επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε το ρεπορτάζ.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και εγκληματική. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει μετά το ρεπορτάζ να πάρουν θέση και να αποκαταστήσουν την ζημία που έχει επιπτώσεις στο κανάλι και κατ’ επέκτασιν στον ποταμό που καταλήγει το κανάλι με τελική απόρριψη των υδάτων και μπαζών στην θάλασσα. Δηλώσεις στην κάμερα μας έκανε ο πρόεδρος τού Ομίλου Φίλων τής Φύσης και του Ανθρώπου “Μαστόδοντας Νεοκαισάρειας” κος Σάββας Τσεντίδης.

Πέραν τούτου, άλλη μια καταγγελία έγινε στην κάμερα μας για γνωστό επαγγελματία συλλογής σκουπιδιών στην Κατερίνη, όπου τούς κάδους που νοικιάζει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να πετούν τά σκουπίδια τους, τούς εναποθέτει σε νοικιασμένη πιθανώς έκταση στην είσοδο τού χωριού Νεοκαισάρεια και στο τέλος βάζει φωτιά στους κάδους καίγοντας τά σκουπίδια με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική μόλυνση και με τις αναθυμιάσεις να μπαίνουν στα σπίτια των κατοίκων Νεοκαισάρειας και Σβορώνου Πιερίας. Καταγράφω την επώνυμη καταγγελία όπως έγινε και τον λόγο τον έχουν και πάλι οι αρμόδιες Αρχές τού τόπου.

Μετά από το ρεπορτάζ με τά τζάμια στο κανάλι, συναντήθηκα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου όπου και την ενημέρωσα σχετικά με την κατάσταση τού καναλιού. Μου δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι τέτοιο και ότι θα πρέπει να γίνει μια έγγραφη καταγγελία στην Αντιπεριφέρεια και αμέσως την επομένη ημέρα συνεργεία θα αποσταλούν να καθαρίσουν το κανάλι.

Μήπως όμως για την εγκληματική αυτή ενέργεια τού πολίτη ή των πολιτών θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και ο εισαγγελέας;

Στην κάμερα μας μίλησε για το θέμα και ο πρόεδρος τού κόμματος “ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΝΤΟΣ ΠΑΤΡΙΣ” Θεόφιλος Κυριακίδης.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο