Οι ανίκανοι…!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 17.02.2017)

Θα μπορούσαν δύο κτήρια μεταξύ τους να… παντρευτούν; Κατά μίαν έννοια ίσως και να μπορούσαν!

Αλήθεια, πώς σας φαίνεται αυτό το κτήριο, έτσι όπως έχει εγκαταλειφθεί;

Το είδα και είπα να το αποθανατίσω, διότι κάτι μου θύμισε, και θα το δούμε αμέσως τί μου ερέθισε τη μνήμη.

Για πανοραμική θέα ανέβηκα σε κάποιον όροφο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, διότι εκεί βρίσκεται αυτό το κτήριο στο βάθος.

Οι Κατερινιώτες σίγουρα θα πίστεψαν ότι αυτό το έκτρωμα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης, δίπλα στα ΚΤΕΛ, όπου και ξοδεύτηκαν κάποια εκατομμύρια ευρώ και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Όχι φίλοι μου, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατερίνης είναι αυτό που βλέπετε τώρα!

Θα μου πείτε πώς μοιάζουν μεταξύ τους, σαν νάνε δίδυμα! Σίγουρα μοιάζουν, όπως δηλαδή τα γουρούνια που έχουν την ίδια μούρη.

Κάθε εγκαταλελλημένο κτήριο που δεν ολοκληρώνεται είναι ένα έκτρωμα, και βλάβη για τους δημότες, πολύ δε περισσότερο για τους εκάστοτε δημάρχους που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν κάποιο έργο με το οποίον –λόγω προεκλογικών υποσχέσεων- δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να αποτελειώσουν για τους δημότες.

Έκανα και σχετικό ρεπορτάζ γι’ αυτό το παρατράγουδο της Κατερίνης. Στα δικαστήρια σύρθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης για το κτήριο αυτό αλλά δικαιώθηκε και αθωώθηκε από τις κατηγορίες, με την κυρία εισαγγελέα με πολύ εμμονή να ζητάει την απαλλαγή του δημάρχου, δίχως όμως να κάνει ώς εισαγγελέας κάποιες ερωτήσεις στους κατηγορούμενους, όσο τουλάχιστον ήμουν εγώ μέσα στην αίθουσα, και ήμουν πολλή ώρα σας πληροφορώ.

Τέλος πάντων, κάποιοι έχουν εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, όπως συχνά λένε…! Εγώ πάντως ΟΧΙ!

Η διαφορά των κτηρίων αυτών, είναι ότι, της Θεσσαλονίκης -παρόλο που το ισόγειο είναι γεμάτο από γκράφιτι και συνθήματα-, παραμένει τουλάχιστον καθαρό, ενώ της Κατερίνης εγκαταλείφθηκε στο έλεος της φύσης με λάσπες και μούχλα, υγρασία και αγριόχορτα, μια θέα αποκρουστική για τους γύρω κατοίκους και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Μέλλει να δούμε λοιπόν την τύχη αυτών των κτηρίων, διότι εάν παραμείνουν ώς έχουν –και μάλλον θα παραμείνουν- τότε τα παρατράγουδα θα είναι απρόβλεπτα και οι συνέπειες τραγικές για τους υπευθύνους που διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για τα έργα αυτά που δυστυχώς δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τον σκοπό τους.

Οι ανίκανοι…!

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο