Οι κυρίες της αυλής [Ελληνική Ταινία του 1966, HD720p]

Μοιραστείτε το Άρθρο

“Οι κυρίες της αυλής” είναι η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Το έκτο πάτωμα” με άλλον τίτλο. Έγινε ταινία μετά απ’ τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ντίνου Ηλιόπουλου, το 1964-1965 , στο θέατρο “Γκλόρια”.

Οι κυρίες της αυλής.

Την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης είχε παρακολουθήσει και ο τότε νεαρός βασιλιάς Κωνσταντίνος που είχε συγχαρεί τον ηθοποιό στο καμαρίνι του.

Η ταινία γυρίστηκε το 1966 από την κινηματογραφική εταιρία της Φίνος Φιλμ και είχε διάρκεια προβολής 104 λεπτά, έκοψε δε 338.081 εισιτήρια.

Ο Ηλιόπουλος για τη συμμετοχή του είχε αμειφθεί με 90.000 δραχμές, καλή τιμή εκείνη την εποχή.

Μετά από αυτή την ταινία δεν ξαναέκανε άλλη με την Φίνος Φίλμς. Τότε ήταν που του πρότειναν ένα πενταετές συμβόλαιο από την εταιρία Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, που αποδέχτηκε.

“Οι κυρίες της αυλής” σκηνοθετήθηκαν από τον Ντίνο Δημόπουλο – παλιός ηθοποιός και μετέπειτα ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της ελληνικής κινηματογραφίας, συμμαθητής του Ντίνου Ηλιόπουλου στη Δραματική σχολή και καλός φίλος που μετά από χρόνια αυτή η φιλία εξελίχθηκε σε κουμπαριά.

Το Σενάριο της ταινίας το έγραψε ο άλλος μεγάλος θεατράνθρωπος Δημήτρης Γιαννουκάκης.

H Φωτογραφία δημιουργήθηκε από τον σπουδαίο έλληνα οπερατέρ Νίκο Δημόπουλο.

Τη Μουσική την έγραψε ο Μίμης Πλέσσας που διανθίστηκε και πραγματώθηκε σε χορογραφική εικόνα από τον γνωστό χορευτή και χορογράφο Γιάννη Φλερύ

Οι Ηθοποιοί της ταινίας:

Ντίνος Ηλιόπουλος,

Αλέκος Αλεξανδράκης,

Νόρα Βαλσάμη,

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος,

Ελένη Προκοπίου,

Φλωρέτα Ζάννα,

Μαίρη Λαλοπούλου,

Κώστας Πρέκας,

Αντιγόνη Κουκούλη,

Κατερίνα Γιουλάκη,

Τάσος Γιαννόπουλος,

Μπάμπης Ανθόπουλος και η λιλιπούτεια κορούλα του Ντίνου – που έκανε την πρώτη της εμφάνιση σαν… ηθοποιός- Εβίτα Ηλιοπούλου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

 

www.Pieria.tv

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο