ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

13-04-2016

 

Δήμος Κατερίνης: Έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 5

Με στόχο να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία, το πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του, για την ανοιξιάτικη περίοδο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου. 

Αφού υλοποιήθηκαν και φέτος έγκαιρα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού, ο χώρος είναι και πάλι έως τις 08 Ιουνίου, προσβάσιμος στους 2500 περίπου μαθητές – μαθήτριες δημοτικών 46 σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού, που σύμφωνα  με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, θα τον επισκεφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και ειδικότερα την υπεύθυνη του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαργαρίτα Αμανατίδου. Την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της τρέχουσας περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα στο πάρκο, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους υποδέχτηκαν ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Αλέξανδρος Γιουμίδης και οι υπεύθυνες για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (εργαζόμενες στη Δημοτική Αστυνομία), Χαρίκλεια Σταμπουλίδου και Ευαγγελία Παπαγιαννούλη.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο πάρκο, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Στον επίλογο της επίσκεψής τους οδήγησαν με ενθουσιασμό τα ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2

«Την σημασία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου οι αυριανοί οδηγοί – σημερινοί μαθητές, να μάθουν να τηρούν την σήμανση και να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας»  σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Αλέξανδρος Γιουμίδης επισημαίνοντας: «Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και όπως έμπρακτα αποδεικνύουμε καθημερινά, η επένδυση στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελεί για μας διαχρονικά πρώτη προτεραιότητα.. Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφωμένο με πλατείες, δρόμους, νησίδες, ποδηλατοδρόμους, αμφιθέατρο, φωτεινή σηματοδότηση και σήμανση, το πάρκο λειτουργεί ουσιαστικά ως χώρος καλλιέργειας της οδικής συμπεριφοράς».

Επιπλέον, ο κος Γιουμίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ για την εποικοδομητική συνεργασία τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Λεμονόπουλο, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία επιβραβεύεται αλλά και πιστοποιείται μέσα από το Δίπλωμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που δίδεται σε κάθε ένα μαθητή, με την αποχώρηση του από το Π.Κ.Α, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής στάδια:

  1. Γενική παρουσίαση κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας (θεωρία και προβολή εικόνων)
  2. Παρουσίαση του Π.Κ.Α. (οι μαθητές περιηγούνται στο πάρκο συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή με σκοπό να εξοικειωθούν με το περιβάλλον)
  3. Εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και πρακτική εξάσκηση στο Π.Κ.Α. (οι μαθητές καλούνται να εκτελέσουν σε στοίχο, προκαθορισμένες διαδρομές είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί οχημάτων) ανάλογα με την ηλικία
  4. Αξιολόγηση. Πραγματοποιείται αξιολόγηση του μαθησιακού αποτελέσματος τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της θεωρητικής γνώσης».

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ diploma_kykloforiakis_agogis-01

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ diploma_kykloforiakis_agogis-02

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment