Οι παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται: Κάτω τα χέρια σας από τον Όλυμπο!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής

Οικονομολόγος-Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Κατερίνη, 24-08-2021

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας κρατικό έγγραφο (σχέδιο ΚΥΑ) που ορίζει τιμή εισιτηρίου για αυτούς που πρόκειται να επισκεφτούν τον Όλυμπο! Μόλις είδα την είδηση είπα είναι δυνατόν; Αναρωτήθηκα μήπως είναι ένα κακόγουστο  αστείο ή ψεύτικα νέα! Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή δυστυχώς! Σκέφτονται να θεσμοθετήσουν εισιτήριο για την επίσκεψη στον Όλυμπο! Άκουσον άκουσον! Πραγματικά εξωφρενικό! Αλλά όλα μπορεί να τα περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση που έχει χάσει τη λαϊκή υποστήριξη παρά τα χαϊδέματα που δέχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αργυρώνητων ΜΜΕ, ένεκα του γεγονότος ότι τα έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν προς αυτά και άλλα εκατομμύρια ευρώ για να προβάλλουν το έργο της πιο επιτυχημένης κυβέρνησης της Γης από καταβολής κόσμου (με τόνο ειρωνικό προφανώς)! Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που ακούστηκε να πληρώνουμε για ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η επίσκεψη στο βουνό του Ολύμπου! Έχετε ξεφύγει τελείως! Αγνοείται ότι ο Όλυμπος αποτελεί έναν από τους κυριότερους πόλους τουριστικής έλξης για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η ύπαρξη εισιτηρίου μπορεί να αποθαρρύνει τους τουρίστες, με χαμηλά εισοδήματα και με κίνητρο του ταξιδιού τους την αγάπη για τα βουνά να επισκεφτούν το Νομό μας;

Δε γνωρίζετε ότι η τοπική αγορά του Λιτοχώρου μπορεί να πληγεί καίρια από την θεσμοθέτηση εισιτηρίου; Κύριοι βουλευτές της ΝΔ στην Πιερία, Φώντα Μπαραλιάκο και Σάββα Χιονίδη, καθώς και κυρία βουλευτίνα  της ΝΔ στην Πιερία Άννα Μάνη Παπαδημητρίου πάρτε  θέση και ασκήστε αφόρητη πίεση να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση απειλώντας, αν χρειαστεί, ότι θα παραιτηθείτε από τη ΝΔ και θα ανεξαρτητοποιηθείτε! Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πράξτε το αυτονόητο! Αποδείξτε έμπρακτα ότι εργάζεστε για το καλό του τόπου και σας ενδιαφέρει η ευμάρεια των πολιτών και όχι μόνο το προσωπικό σας συμφέρον!

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε την κατακραυγή του λαού της Πιερίας και θα τιμωρηθείτε αμείλικτα στις επερχόμενες εκλογές! Επίσης, καλούμε την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, καθώς και τους δημάρχους της Πιερίας, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του 2019, κυρίους δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο να απαγκιστρωθούν, για το καλό του τόπου μας, από το κόμμα της ΝΔ λαμβάνοντας δημόσια θέση και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη αυτή απόφαση! Ενώ παράλληλα να ζητήσουν επιτακτικά την άμεση απόσυρσή της, γιατί θίγει τα συμφέροντα, τόσο των πολιτών της Πιερίας, όσο και εν γένει των πολιτών της χώρας μας και παράλληλα είναι χτύπημα για τον τομέα του τουρισμού της περιοχής μας!  Το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι πολιτευτές της ΝΔ στις εκλογές του 2019 κυρία Έφη Μπάσδρα, κ. Σπυρίδων Κουλκουδίνας και κ. Θεόδωρος Τόνας, καθώς και αυτοδιοικητικά στελέχη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (π.χ. ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης κ. Μορφακίδης Δημήτριος, ο κ. Ναούμ Ευαγγελόπουλος, κοινοτικός σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Κατερίνης και μέλος τομέα παιδείας ΝΔ, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης κ. Νίκος Μακρίδης) που πρόσκεινται στη ΝΔ! Όλοι πρέπει να βγάλουν φωνή και να προτάξουν το συμφέρον του Πιερικού λαού μπροστά στο ατομικό τους συμφέρον! Από τη στάση που θα επιδείξουν θα κριθούν από τους πολίτες της Πιερίας εν ευθέτω χρόνω!

 

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχος ε.α. ελληνικής αστυνομίας και διατελέσαντας Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πιερίας και Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης και Κολινδρού, καθώς και Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα και υπήρξε Ανθυπαστυνόμος Ελληνικής Χωροφυλακής) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, πάππου προς πάππου, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ) και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο