ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ… ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΗΣΥΧΕΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

«επιστημονική φαλαινοθηρία» της ΙαπωνίαςΕυχάριστα νέα έρχονται από τό Διεθνές Δικαστήριο όπου με απόφαση του ακυρώνει πλέον την φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με την Greenpeace στην Ελλάδα:

“λίγα 24ωρα μετά την ιστορική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να κηρύξει την «επιστημονική φαλαινοθηρία» της Ιαπωνίας παράνομη, η κυβέρνηση της χώρας ακύρωσε τα φετινά της επίσημα σχέδια για κυνήγι.

Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1904 που φαλαινοθηρικά δεν θα σκοτώσουν φάλαινες στις θάλασσες της Ανταρκτικής και αυτό είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσουμε” επεσήμαναν στελέχη της Greenpeace στην Ελλάδα.

«επιστημονική φαλαινοθηρία» της Ιαπωνίας 2Είναι γνωστή η δράση των εκατοντάδων ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο που βάζουν το σώμα τους μπροστά στα καμάκια των φαλαινοθηρικών της Ιαπωνίας καί όχι μόνο, και αυτή την επιτυχία τους με την απαγόρευση της φαλαινοθηρίας από τό Διεθνές Δικαστήριο, αξίζει να την γιορτάσουν με τά μέλη και τους υποστηρικτές τους.

Σέ υστερόγραφό της η Greenpeace στην Ελλάδα σημειώνει:

“Ναι, ο αγώνας μας φυσικά και δεν τελειώνει. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ, όπως είμαστε εδώ και πάνω από 40 χρόνια, με ανθρώπους σαν και σένα στο πλευρό μας, μέχρι να σταματήσει αυτό το έγκλημα μια για πάντα”.

Σίγουρα αυτά είναι καλά νέα, τόσο για τους ακτιβιστές όσο και για τις φάλαινες, οι οποίες πλέον θα μπορούν να… κολυμπούν ελεύθερα και ανέμελα, όπως δηλαδή ο Θεός τις διέταξε να κολυμπούν. Ας μή ξεχνάμε ότι τό αποτέλεσμα της φαλαινοθηρίας, για… “επιστημονικούς” λόγους όπως λένε οι Ιάπωνες, είναι η εξαφάνιση αυτού του υπέροχου και αγαπητού θαλάσσιου είδους. Στη δεκαετία του ’70, το 90% των φαλαινών του πλανήτη είχε ήδη εξαφανιστεί. Γιατί να συνεχιστεί αυτή η δολοφονία;;;

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.sporeas.gr


Μοιραστείτε το Άρθρο