ΟΙ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(24/12/2017)

 

Οργίζεται ο μέσος καταναλωτής με κάποιες υπηρεσίες (Δήμοι κ.α.) που προσπαθούν, εξυπηρετώντας (άθελα τους ίσως) διάφορα συμφέροντα, θέλοντας να καταργήσουν την κίνηση «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για να μη δύναται ο φτωχός λαός να τρώει πλούσια και… υγιεινά!

Στην Κατερίνη, σήμερα Κυριακή, και στον χώρο στάθμευσης των Δικαστηρίων, έγινε η παράδοση των παραγγελιών μέσω διαδικτύου από τούς «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» Πιερίας.

Τόνοι Μανταρίνια και Λεμόνια σε συσκευασία των 6 κιλών και στην τιμή των 0.50 λεπτών το κιλό, «έκαναν φτερά» σε 2 μόλις ώρες από τους καταναλωτές. Παρεμπιπτόντως, κάποια λεμόνια που κόβω από την Λαϊκή βρωμούν τα χέρια μου για ώρες από τά φυτοφάρμακα και ότι άλλο τα αλείβουν για να τα γυαλίζουν, ενώ τά σημερινά από τους «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» είναι όλα καθαρά, μόνο Ελληνικά και πάντα μυρίζεις… ΛΕΜΟΝΙ!!!

Υπενθυμίζω ότι, η παράδοση ήταν προγραμματισμένη για εχθές Σάββατο την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, αλλά οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Αγορών Ν. Πιερίας και οι παραγωγοί τής Λαϊκής αγοράς Κατερίνης κατέθεσαν ένσταση και καταγγελία προσπαθώντας να αποτρέψουν την παράδοση, επικαλούμενοι το άρθρο 37 του πρόσφατου νόμου με τίτλο «Πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων» και ζήτησαν την απαγόρευση του κινήματος, ενώ την περασμένη Τετάρτη κλήθηκαν οι υπεύθυνοι τού κινήματος να παραστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης για να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την επικείμενη διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες».

Αν και δεν είχαν τέτοια υποχρέωση, εφόσον διαδικτυακά γίνονται οι παραγγελίες και απλά ο καταναλωτής παραλαμβάνει την παραγγελία του, διότι το κίνημα δεν πουλά υπαίθρια, οι υπεύθυνοι τού «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» μετέθεσαν την ημέρα για σήμερα Κυριακή 24.12.2017 για να μην δημιουργήσουν ένταση.

Λίγα λόγια για τους Παραγωγούς που πωλούν μέσω του «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»!

Με νταλίκες διασχίζουν την Ελλάδα από την Αργολίδα για να φτάσουν στην Κατερίνη και να παραδώσουν τις παραγγελίες.

Τα καύσιμα δυσβάστακτα.

Τα διόδια δυσβάστακτα.

Οι εργάτες συγκομιδής και οι συσκευαστές των παραγγελιών με ημεροκάματα δυσβάστακτα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, και στην τιμή των 0.50 λεπτών βγάζουν κέρδος οι Παραγωγοί και κόβοντας πάντοτε ΑΠΟΔΕΙΞΗ για την Εφορία, σε αντίθεση με αρκετούς Παραγωγούς τής Λαϊκής που δεν δίνουν απόδειξη για τά προϊόντα τους που τα πληρώνουμε 2 και 3 φορές παραπάνω απ’ ότι τα πληρώνουμε με τους «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»!.

Τελικά δεν ξέρουν τί κερδίζουν οι παραγωγοί και οι μεσάζοντες με τέτοιες τιμές που πωλούν στις Λαϊκές. Αυτό συζητούσαμε σήμερα με καλό φίλο και συνάδελφο στον χώρο των Δικαστηρίων.

Λίγα ακόμη λόγια για την “εκδικητική” στάση του Δήμου Κατερίνης πρός το κίνημα τού… λαού!

Γνωστό τοις πάσι πλέον, ότι, ο Δήμος Κατερίνης εναντιώνεται στο κίνημα αυτό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι αρμόδιοι στην Ιστοσελίδα τους γράφοντας: «Ο μεν Δήμος Κατερίνης φαίνεται να πιστεύει πως έχει επιτέλους ένα νομικό επιχείρημα στα χέρια του για να μπορεί να αρνηθεί την άδεια παραχώρησης δημοτικού χώρου στην ομάδα μας».

Και να ήταν μόνο αυτό;

Και το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» από τους ίδιους εθελοντές, που λαμβάνει χώρα κάθε έτος, και τα πάντα τά προσφέρει στους επισκέπτες ΔΩΡΕΑΝ, ο Δήμος Κατερίνης το απαξιώνει φέροντας εμπόδια διότι θέλει να προωθεί το νεοσύστατο από τον Δήμο ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, όπου τά πάντα τά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, και την λειτουργία του την αναθέτει σε επιχειρήσεις εκτός Πιερίας και Κατερίνης αντί να προσφέρει θέσεις εργασίας στους δημότες του και να μείνουν τα χρήματα στην πόλη. Μια επιχείρηση κάνει δηλαδή ο Δήμος με πιθανή αδιαφάνεια εφόσον έως και σήμερα απολογισμό εξόδων και εσόδων αρνείται ο Δήμος να μάς καταθέσει.

Τέλος, ευχαριστώ τον καλό φίλο και συνάδελφο δημοσιογράφο Μιχάλη Κανταρτζή για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών από την σημερινή 71η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» καθώς και για το βίντεο του με τις δηλώσεις παραγόντων.

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο