ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 11.09.2021

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ.

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (12-09-2021).

 

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 12μ.μ., κάλεσε τους δημοσιογράφους της Κατερίνης ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, μετά από δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Δημαρχία.

Η τοποθέτηση του κυρίου δημάρχου και η ενημέρωση των πεπραγμένων του στα δύο έτη της δημαρχίας του δημοσιεύθηκε σε κείμενο από το δελτίο τύπου που απέστειλε το γραφείο τύπου στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, όπου και μπορείτε να διαβάσετε από την ιστοσελίδα της Pieria.tv

Μετά την ενημέρωση του δημάρχου ο λόγος δόθηκε στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις.

Με την σειρά μου, και για την Pieria.tv, θέλησα να κάνω τρείς ερωτήσεις αλλά μου απαγορεύθηκε εφόσον μόνο δύο ερωτήματα είχαμε το δικαίωμα να θέσουμε.

Μετά από δύο χρόνια που δόθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου δεν μπορούσαμε να κάνουμε τρίτη ερώτηση.

Πέραν τούτου, ρώτησα τον κύριο δήμαρχο για τά χαμένα χρήματα των 2.700.000 ευρώ του ταμείου της Ολυμπιάδας Κορινού (της προηγούμενης Δημοτικής αρχής) που δεν δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια καθώς και για το ανεκπλήρωτο έως τώρα έργο του ανοίγματος του κόμβου Κορινού.

Αυτό που ακούσαμε στην απάντηση του κυρίου δημάρχου για τον κόμβο Κορινού, ότι δηλαδή ενδέχεται μετά την κατασκευή του να τοποθετηθούν παράπλευρα διόδια για τους ξένους, εφόσον οι ντόπιοι θα έχουμε μια κάρτα ελευθέρας, δηλαδή 100.000 και πλέον κάρτες για τους Πιεριείς οδηγούς, είναι απερίγραπτο!

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που πιθανόν να κατασκευάσει το έργο της διάνοιξης του κόμβου, τον οποίον και έκλεισε εφόσον υπήρχε πρίν από την συντήρηση της αερογέφυρας, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το κράτος για το έργο και παρόλα αυτά θα τοποθετήσει και ΔΙΟΔΙΑ για να εισπράττει ζεστό χρήμα από την στιγμή που δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το έργο; Εκτός εάν το αντίτιμο των διοδίων θα πηγαίνει στα ταμεία του κράτους. Είναι όμως έτσι; Τι ισχύει τελικά εφόσον δεν το διευκρίνισε ο κύριος δήμαρχος;

Να υπενθυμίσω ότι, τον Δήμο Κατερίνης το έτος 2014, και στα πλαίσια της συζήτησης για την αερογέφυρα Κορινού και τον παρακείμενο κόμβο, επισκέφθηκε κλιμάκιο της κυβέρνησης όπου και διαβεβαίωσε τον τότε Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, τους βουλευτές του Νομού Πιερίας και εκπροσώπους διαφόρων υπηρεσιών, ότι υπάρχει πλήρης μελέτη του κόμβου και είναι εγκεκριμένη όπως προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης η οποία προβλέπει Ημικόμβο, ενώ για πλήρη κόμβο κάνει λόγο η εγκεκριμένη μελέτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «στον κόμβο αυτό, είτε σε Ημικόμβο είτε σε πλήρη, δεν προβλέπονται πλευρικά διόδια».

Τώρα όμως αυτή η κυβέρνηση -του Κυριάκου Μητσοτάκη- κάνει λόγο για διόδια.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο