ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΕΛΕΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2017

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΠΕΛΕΚΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΓΗΡΥΟΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

26-11-2019)

Ναι μεν το πέρασμα τής κακοκαιρίας, με την κωδική ονομασία «ΓΗΡΥΟΝΗΣ», επέφερε καταστροφές και στην Πιερία, όπως στην Παραλία Κατερίνης, ο περιβόητος και πολυπαθής όμως Ποταμός Λεύκος -ή αλλιώς Πέλεκας όπως είναι γνωστός στην Κατερίνη-, δεν είχε ευτυχώς την τύχη τού 2017, όπου οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες λόγω τής έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων όπου η εταιρία που καρπώθηκε δωρεάν το αμμοχάλικο τού ποταμού για την κατασκευή τού Περιφερειακού δρόμου Κατερίνης, δεν φρόντισε να κατασκευάσει αντιπλημμυρική προστασία σύμφωνα με την υποχρέωση πού είχε από το αρμόδιο υπουργείο.

Παρά το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, σήμερα 26 Νοεμβρίου 2019 με το Drone τής Pieria.tv κατέγραψα μια ήπια ροή των υδάτων τού ποταμού, με τις προπερυσινές όμως καταστροφές να παραμένουν ώς έχουν, αποδεικνύοντας την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμοδίων αρχών τού Δήμου Κατερίνης με δήμαρχο τότε τον νυν βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Πιερίας Σάββα Χιονίδη, τής Αντιπεριφέρειας Πιερίας και των τότε βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστη η περιοχή τού συνοικισμού Παραδείσου, όπου θυμίζει περισσότερο κόλαση και όχι Παράδεισο.

Την στιγμή τής λήψης είδαμε και συνεργείο …. να εργάζεται στα χαλάσματα τού ποταμού ενώ σε επικοινωνία μου με υπεύθυνο τής Π.Ε. Πιερίας πληροφορήθηκα ότι το συνεργείο ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου και εστάλη, και όχι στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

Πέραν τούτου, η γέφυρα τού Πέλεκα παρέμεινε και αυτή με τά χαλάσματα της όπως βλέπουμε τις κολόνες της διαβρωμένες από τις πλημμύρες τού 2017, δίχως να φροντίσει κάποια υπεύθυνη αρχή, όπως εν προκειμένω είναι ο Δήμος Κατερίνης, να καθαρίσει έστω και για τά μάτια αυτή την αποκρουστική όψη και πιθανόν επικίνδυνη κατάσταση τής γέφυρας όπου διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα διαφόρου βάρους.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο