ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο λόγος για το «Lucky Country», δηλαδή την Αυστραλία.

του Γιώργου Οικονομίδη.

Και τί δεν ακούμε για την Ήπειρο αυτή. Το βιοτικό της επίπεδο, τις ευκαιρίες, τα δολάρια να ρέουν στους δρόμους και τόσα άλλα. Δεν αρνούμαι τις ευκαιρίες, αλλά είναι δυστυχώς μόνο για λίγους.

Μόλις διάβασα έρευνα για την παιδική φτώχεια στην Αυστραλία και ξύπνησαν μνήμες μέσα μου μιάς και την έζησα για 20 ολόκληρα χρόνια. Σχεδόν πάντοτε όταν κάνουμε αναφορά σε κάποιο μέρος, προβάλουμε την θετική και κάπως εικονική πλευρά του, ενώ η αλήθεια απέχει.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ 2

Ναι, στο «Lucky Country» σήμερα ένα στα έξι παιδιά -περισσότερα από εξακόσιες χιλιάδες παιδιά- ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως γράφει η παροικιακή εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Σας φαίνεται «κουφό»; Και όμως είναι, για ένα κράτος που (δια)φημίζεται για την κοινωνική του πρόνοια και την φροντίδα του για τα παιδιά.

Άγνωστος αριθμός παιδιών κοιμούνται κάτω από γέφυρες και παραπήγματα. Δεκάδες αυτοκτονίες λαμβάνουν χώρα σ’ αυτή την… Χώρα. Γιατί δεν ακούγονται; Απλά διότι τέτοια εντολή έχουν από την αστυνομία. Τα ΜΜΕ σιωπούν μήπως και τσαλακωθεί η εικόνα τους.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ 1

Μπορεί να ονειρεύεται ο νέος –και περισσότερο ο Έλληνας νέος με την κρίση που περνάμε– να ζήσει στην Αυστραλία, όμως πρέπει να γνωρίζει ότι εκτός από τα «υπέρ» υπάρχουν και τά «κατά», και από τέτοια έχει ούκ ολίγα. Και μόνον η ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής που υπάρχει στο «Lucky Country» αρκεί να σε αποθαρρύνουν να την ονειρεύεσαι. Όταν π.χ. παίρνεις $2.000 τον μήνα και θέλεις $1.500 για το ενοίκιό σου, φάε ραδίκια από τά πάρκα και… ζήσε!

Ο λόγος όμως είναι για τά παιδιά, και αυτή η Αυστραλιανή έρευνα που τιτλοφορείται «Παιδιά σε Συνθήκες Φτώχειας» μάς εκπλήσσει αρνητικά.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα σκυλιά και οι γάτες ζούνε καλύτερα στα σπίτια.

Να γιατί «ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ»!!!

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment