Ο Δήμος Τρικκαίων έφερε την παραλία στα… Τρίκαλα!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(18-09-2019)

 

Ο Δήμος Τρικκαίων (Τρίκαλα) πάει πολλά βήματα μπροστά, όπως αυτό της αξιοποίησης τού ποταμού Ληθαίου και η μετατροπή του σε… «θάλασσα». Ο Δήμος Κατερίνης, με ένα τόσο μεγάλο και αξιοποιήσιμο ποτάμι, τον Ποταμό Λεύκο ή Πέλεκας όπως είναι γνωστός, το έχει εγκαταλείψει στην φθορά και επιτρέπει εργολάβους να καταληστεύουν το αμμοχάλικο του καταστρέφοντας τα πάντα γύρω. Πέραν τούτου, οι καταστροφικές πλημμύρες που έφτασαν σ’ αυτό το χάλι τον ποταμό και τις όχθες του, παραμένουν ώς έχουν οι καταστροφές δίχως καμιά παρέμβαση τού Δήμου, άσχετα τά ψέματα και τις απατηλές υποσχέσεις τόσο τού Δήμου όσο και των τότε βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ και περισσότερο τής Μπέττυς Σκούφα με το παραμύθιασμα περί δήθεν χρηματοδότησης τής κυβέρνησης με 11.5 εκ. ευρώ για την Πιερία και ιδιαίτερα για τον Πέλεκα το ποσόν των 1.5 εκ. ευρώ. Πού είναι λοιπόν αυτά τά χρήματα; Δόθηκαν; και αν ναί πού χρησιμοποιήθηκαν εάν δέν φαγώθηκαν;;;

Είπαμε όμως, ο Δήμος Τρικκαίων είναι πολλά έτη μπροστά ενώ ο Δήμος Κατερίνης επί Σάββα Χιονίδη μόνο 300 χρόνια πίσω από… την αρκούδα!!!

Ας δούμε τί μέλλει να πράξει η νέα δημοτική αρχή τού Κώστα Κουκοδήμου και αν θα φέρει την Κατερίνη μπροστά από … την αρκούδα!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που μου απέστειλε ο Δήμος Τρικκαίων:

Ένα ένα τα βήματα για να γίνει πράξη το παλιό, κλασικό και μεγάλο αίτημα για «θάλασσα στα Τρίκαλα».

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 διαμορφώθηκε τμήμα της όχθης του Ληθαίου ποταμού σε «παραλία», καθώς τοποθετήθηκαν ξαπλώστρες! Πρώτοι «δοκιμαστές», οι μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων των Τρικάλων, που ακριβώς πάνω από την όχθη, στον δρόμο, έπαιζαν ποδόσφαιρο. Μα, ποδόσφαιρό σε δρόμο; Ναι, καθώς ο δρόμος ήταν κλειστός, λόγω των δράσεων του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019. Έτσι, εκτός από ζωγραφική στη συγκεκριμένη οδό (Αμαλίας), τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο και, όσοι ανέμεναν τη σειρά τους, ξάπλωναν στην όχθη του Ληθαίου.

Και τώρα το φθινόπωρο, τα χρώματα στις όχθες του ποταμού είναι πανέμορφα! Και σε έναν ποταμό που, ήδη από τον Απρίλιο του 2016, έχει αποκτήσει «προβλήτα», για το λιμανάκι», από το οποίο ο καθένας μπορεί δωρεάν με βάρκα να απολαύσει μίνι βαρκάδα στον Ληθαίο…

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Θανάσης Μιχαλάκης

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019


Μοιραστείτε το Άρθρο