Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ, Ελληνική Δραματική Ταινία τού 1950.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣΜιά αξιόλογη καί καθαρή ταινία τού παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου μέ τόν αξέχαστο Ορέστη Μακρή, βγαλμένη μέσα από τήν ζωή αγγίζοντας τήν κοινωνική πραγματικότητα.

************

Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 23 Ιανουαρίου 1950
Κατηγορία: Δραματική
Διάρκεια: 100'
Εισιτήρια: 304.438

Ηθοποιοί: Ορέστης Μακρής, Δημήτρης Χορν, Μπίλλη Κωνσταντοπούλου, Αθανασία Μουστάκα, Κάτια Λίντα, Μαρία Γιαννακοπούλου, Νίκος Βλαχόπουλος, Άννα Κυριακού, Θανάσης Τζενεράλης, Νίκος Ρίζος, Ράλλης Αγγελίδης, Γιώργος Βλαχόπουλος, Αριστείδης Καρύδης-Φουκς, Ρένα Στρατηγού, Άννα Ραυτοπούλου, Ζαφειρίνη Γκιουζέπε, Βασίλης Αφεντάκης, Αλέκος Αναστασιάδης, Κώστας Ρίζος, Παύλος Ραφελέτος, Γιάννης Σβορώνος, Κ. Κασκαρής

Σκηνοθέσια: Γιώργος Τζαβέλλας
Σενάριο: Γιώργος Τζαβέλλας
Φωτογραφία: Ζόζεφ Χεπ
Μουσική: Κώστας Γιαννίδης
Τραγούδι: Φώτης Πολυμέρης, Νίκος Παπαδάκης
Σκηνογραφία: Φαίδων Μολφέσης
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης
Μοντάζ: Φιλοποίμην Φίνος

Περίληψη: Ένας φτωχός τσαγκάρης που ζει στην Πλάκα, προσπαθεί να πνίξει τον καημό του στο ποτό λόγω του θανάτου του γιου στον πόλεμο του '40. Καταντάει μεθύστακας και περίγελος της γειτονιάς, ενώ η κόρη του και η αδελφή του που ζουν μαζί του, μάταια προσπαθούν να τον συνεφέρουν. Όταν κάποια στιγμή η κόρη του ερωτεύεται έναν πλούσιο νεαρό, βρίσκει το κίνητρο να ξεπεράσει το πάθος του ώστε να μην εκτεθεί στην οικογένεια του νεαρού. Οι προσπάθειές του όμως δεν καρποφορούν και έτσι ο φτωχός τσαγκάρης προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας να πληγώνει τους δικούς του ανθρώπους.

από τό YouTube.com

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment