Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (27 Νοεμβρίου 2016)

 

Στα πλαίσια των εγκαινίων του Βορείου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης και της παράδοσή του στην κυκλοφορία, επισκέφθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης την Κατερίνη. Σχετικό ρεπορτάζ των εγκαινίων και της παράδοσης του Κόμβου κάναμε στην διαδικτυακή www.Pieria.tv

Το ρεπορτάζ όμως συνεχίζεται με ένα δεύτερο σκέλος, για κάποια αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο υπουργός ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο κυρία Ευαγγελία Αλβανού για κάποια αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κοντά στα έργα, όπου και θέλησε o υπουργός να τά επισκεφθεί.

Κατά την κατάβαση μετ’ εμποδίων προς τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπου αναγκαστήκαμε να υπερπηδήσουμε τα κιγκλιδώματα, αστειευόμενος είπα στους επισήμους: «έλα να βλέπουμε και τούμπες», και ο Υπουργός Μεταφορών χαριτολογώντας απάντησε: «παιδιά, ο Σύριζα είναι δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να βλέπετε τούμπες».

Η αρχαιολόγος ξενάγησε τον Υπουργό στον χώρο και του εξήγησε τα ευρήματα ζητώντας του παράλληλα και την παρέμβαση του για την προστασία των ευρημάτων.

Στην Κατερίνη έως τώρα δεν βρέθηκαν αρχαία ευρήματα, πλήν αυτού που τώρα βρισκόμαστε, όμως πολλά αρχαία υπάρχουν στην Κατερίνη αλλά βρίσκονται σε βάθος άνω των 9 μέτρων, είπε η αρχαιολόγος.

Παρα λίγο να είχαμε και «θερμό επεισόδιο» με την αρχαιολόγο και τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με τον δεύτερο να κατηγορεί την αρχαιολογική υπηρεσία ότι εμπόδισε τον Δήμο από μια αγορά έκτασης για να στεγάσουν σε αρχαιολογικό πάρκο τα ευρήματα στην Κατερίνη, με την αρχαιολόγο να αγανακτεί λέγοντας του να μην υποβαθμίζει το αρχαιολογικό αυτό έργο.

Τα πνεύματα πρίν ανάψουν τα καθησύχασε ο Υπουργός με ένα αστείο και στην συνέχεια, δήμαρχος και αρχαιολόγος, έπλεξαν το εγκώμιο αμφότεροι.

Το ρεπορτάζ και η ξενάγηση παρουσιάζει ενδιαφέρον περισσότερο στους λάτρεις των αρχαιολογικών μας ευρημάτων και στον καθένα που θα πρέπει να γνωρίζει την γή των προγόνων μας.

 

banners-pieria-tv-movie_snapshot

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της. Αναδημοσιεύστε έως και 2 παραγράφους του ρεπορτάζ και με ενεργό σύνδεσμο οδηγείστε τον επισκέπτη σας να διαβάσει και να ιδεί ολόκληρο το ρεπορτάζ στην αρχική του πηγή.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

 

©www.Pieria.tv – 2016

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο