«Ο Χιονίδης θα φύγει από Δήμαρχος όταν αυτός το θελήσει και όταν η ομάδα το αποφασίσει».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Του Γιώργου Φουστάνη.

(Πρώτη δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2016)

 

Χθες το βράδυ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κατερίνης η ένσταση της κοινοπραξίας των εταιρειών που είναι ανάδοχοι για την κατασκευή του νέου πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης, ώστε να λυθεί η σύμβαση για την κατασκευή του έργου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ (4).Movie_Snapshot

Είχε προηγηθεί αίτηση της κοινοπραξίας αρχές του περασμένου Ιουνίου για λύση της σύμβασης. Και στις δύό περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, απέρριψε την αίτηση αρχικά και την ένσταση στη συνέχεια, επικαλούμενο την επιθυμία του για αποπεράτωση του έργου.

Διαβάζοντας τις τοποθετήσεις των συμβούλων τόσο τις πλειοψηφίας όσο και όλων των δημοτικών παρατάξεων σε πιάνει κυριολεκτικά απογοήτευση και εκνευρισμός γιατί όλοι τους, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και επικαλούμενοι το συμφέρον των δημοτών, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, αδαείς & ιθαγενείς.

Κανείς φυσικά δεν είναι αντίθετος με την υλοποίηση μεγάλων έργων στην πόλη και μάλιστα έργων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την παιδεία. Δεν μας εξήγησαν όμως ή μάλλον δεν αναφέρθηκε κανείς στην “ταμπακιέρα”.

Με λίγα λόγια δεν μας είπαν γιατί τόσο η πρώτη ανάδοχη εταιρεία, που σημειωτέον χωρίς να κάνει τίποτε, ούτε μία φτυαριά, πήρε αποζημίωση 60.000 ευρώ για να παραιτηθεί από πλειοδότης του έργου (είχε προσφέρει ποσοστό έκπτωσης λίγο πάνω από το 50%), όσο και η δεύτερη ανάδοχος κοινοπραξία (με ποσοστό έκπτωσης λίγο κάτω από το 5% !!!) ζητάει εδώ και τρεις μήνες τη λύση της σύμβασης;

Φυσικά δεν μας είπαν πως διακόπηκαν οι εργασίες επειδή το συγκεκριμένο έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτούνταν, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για πολεοδομικές παραβάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ (9).Movie_Snapshot

Ποιες λοιπόν ήταν για παραβάσεις;

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι αρμόδιοι της πολεοδομίας του Δήμου διπλασίασαν παρανόμως το εμβαδόν του οικοπέδου για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, παρουσιάζοντας ως ενιαίο οικόπεδο, μέρη οικοπέδων ιδιωτών και βιάζοντας στην κυριολεξία το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου ήταν χώροι για πλατεία, πεζοδρόμια και ανέγερση σχολείου.

Για τις συγκεκριμένες πολεοδομικές παραβάσεις, που σημειωτέον τις υιοθέτησε το περασμένο δημοτικό συμβούλιο τιμωρήθηκε κανείς αρμόδιος ή υπεύθυνος;

Τέλη του 2015 ανάθεσε σε άλλο δικηγόρο την υποβολή ένστασης κατά της απόφασης απένταξης. Αρχές του 2016 αναθέτει το δημοτικό συμβούλιο σε δικηγόρο να διερευνήσει αν μπορεί το συγκεκριμένο έργο να αποπερατωθεί, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους ή από ιδιωτικά κεφάλαια.

Έχουμε λοιπόν μέχρι σήμερα ένα κουφάρι στην είσοδο της πόλης, για το οποίο ο δήμος πλήρωσε επιπλέον περίπου 85.000 ευρώ (60.000 στον πρώτο ανάδοχο & 25.000 σε δικηγόρους ) και σύμφωνα με την απόφαση απένταξης εκκρεμεί η επιστροφή χρηματικού ποσού 1.760.000 περίπου σε περίπτωση τελεσιδικίας.

Αντί λοιπόν συγνώμης προς τους δημότες έχουμε δηλώσεις του τύπου «ο Χιονίδης θα φύγει από Δήμαρχος όταν αυτός το θελήσει και όταν η ομάδα το αποφασίσει».

Να χαιρόμαστε λοιπόν την ομάδα, που πιστή στις αρχές της παίρνει μεταγραφή όποτε θέλει από τον ένα Δήμαρχο στον άλλο (ορισμένοι ξεκίνησαν με Τερζόπουλο, πέρασαν στον Αμοιρίδη και κατέληξαν στον Χιονίδη).

Όσο για εσάς, τους δημότες, δε χρειάζεται η ψήφος σας, θα το αποφασίσει για εσάς πριν από εσάς η ομάδα ή ο Χιονίδης.

 

www.Pieria.tv

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο