ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «ΠΑΓΩΝΕΙ» ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Δεν έρχονται(;) τελικά οι λαθρομετανάστες στον Κορινό Πιερίας.

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (2).

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης στην Αθήνα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με εκπρόσωπο του γραφείου, με διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εγκατάστασης προσφύγων στο παλαιό κλωστοϋφαντουργείο ΚΟΡΤΑΓΚ του Κορινού, αλλά ο χώρος αυτός είναι στα υποψήφια κέντρα φιλοξενίας μετά από διαγωνισμούς που έγιναν.

Ακόμα δεν έγινε πλήρης αξιολόγηση του χώρου της ΚΟΡΤΑΓΚ και άρα δεν έχει ληφθεί απόφαση, όπως μου τόνισε ο συνομιλητής μου. Παραμένει όμως ο χώρος στην λίστα πολλών υποψηφίων χώρων που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Σε ερώτησή μου εάν υπάρχει άλλος υποψήφιος χώρος στον Νομό Πιερίας, μου απάντησε ότι, δεν γνωρίζει διότι είναι δύσκολο να έχει κάποια λίστα εφόσον το ζήτημα αυτό το χειρίζονται διαφορετικές υπηρεσίες διαφορετικών υπουργείων. Επίσης, για να έχει και το Γραφείο Τύπου σωστή ενημέρωση, «κυνηγούν» μετά βίας τά κέντρα τα οποία ανοίγουν τώρα.

Κατά συνέπεια, και η ίδια η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση με το προσφυγικό–λαθρομεταναστευτκό, διότι τά υποψήφια κέντρα φιλοξενίας είναι πάρα πολλά στην Κεντρική Μακεδονία. Σε χαλεπούς καιρούς ο καθένας που διαθέτει χώρο προσπαθεί να τον νοικιάσει με τίμημα για την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών.

Το παιχνίδι συνεχίζεται εις βάρος των λαθρομεταναστών αλλά περισσότερο σε βάρος και ζημία του Ελληνικού λαού. Ακούμε υπουργούς και βουλευτές να… «διαμαρτύρονται» για την εγκατάσταση προσφύγων στον τόπο τους (για τά μάτια δηλαδή) και από την άλλη οι ίδιοι τηλεφωνούν στο Γραφείο Τύπου ζητώντας να προτιμηθεί κάποιος χώρος δικός τους για ενοικίαση. Και αυτό είναι… «καρατσεκαρισμένο».

Πέραν τούτου, τίθεται και άλλο ζήτημα για το εν λόγω εργοστάσιο της ΚΟΡΤΑΓΚ στον Κορινό: Εφόσον τελικά δεν θα έρθουν για εγκατάσταση οι λαθρομετανάστες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης που διετάχθη να καθαρίσει τον χώρο, θα πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου ή μήπως ευκαιρίας δοθείσης του καθάρισαν το εργοστάσιο εντελώς δωρεάν, ή μάλλον με χρήματα φορολογουμένων;

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment