«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥ ΕΜΙΡΗ – Τον «κυνηγάει» η ελληνική γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων για να δώσουμε τελικά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ στους Ιταλούς!

Κι όμως παρά την παρατεταμένη κρίση στην Ελλάδα και την κάτι παραπάνω από άμεση ανάγκη για επενδύσεις, αποδεικνύεται αδύναμη η χώρα μας και οι μηχανισμοί της να διαχειριστούν το πολύ χρήμα…. Ναι όπως το διαβάζετε!

Αυτό αποδεικνύεται και από την περίπτωση του Εμίρη του Κατάρ.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Εμίρης Χαμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι αγόρασε το 2014 το νησάκι Οξυά στο Ιόνιο, κοντά στο Μεσολόγγι, αλλά και μια έκταση 15.000 στρεμμάτων στην Ζάκυνθο για να κάνει επενδύσεις ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων.

Και τα δυο επενδυτικά σχέδια, όμως, παραμένουν «παγωμένα» επειδή τον κυνηγάει έκτοτε η ελληνική γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της:

από την εφορία και το δασαρχείο, ως την εκκλησία Ζακύνθου, την Πολεοδομία της περιοχής και τον ΟΑΕΔ.

Ήδη λέγεται ότι ο ηγέτης του Κατάρ εμφανίζεται πλέον να έχει χάσει την υπομονή του. Φανταστείτε πως δυσφημίζεται η χώρα μας…

Πιο συγκεκριμένα, τον Αλ Θάνι φαίνεται να τον έχει ενοχλήσει σφόδρα –μεταξύ άλλων– το πρόστιμο των 9,5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της Οξυάς στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. Όπως παρουσιάζεται και στο σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

πηγή: crashonline.gr

επιμέλεια: www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο