ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(24-06-2019)

 

Στην άλλη άκρη τού τηλεφώνου η φωνή ενός γονέα ήταν φωνή απόγνωσης. Εάν μπορείτε να κάνετε κάτι κάντε το, μου είπε. Πρόκειται για την παιδική χαρά στις εργατικές κατοικίες τής οδού Νικολάου Πλαστήρα, γνωστού δρόμου και ώς Εγγλέζικος.

Επισκέφθηκα τον χώρο. Η κατάσταση που αντίκρισα ήταν χειρότερη από την περιγραφή τού γονέα. Χόρτα σε μεγάλο ύψος παντού, και στην μέση να κείτονται οι παιδικές κούνιες και τσουλήθρες.

Περίπου 30 παιδιά μαζεύονται συνήθως εκεί τά απογεύματα να παίξουν. Ο κίνδυνος από φίδια και ερπετά είναι υπαρκτός.

Κανείς δεν νοιάζεται για το πρόβλημα αυτό. Και να ήταν μόνο αυτή οι παιδική χαρά; Διάσπαρτες στην πόλη όλες σχεδόν οι παιδικές χαρές είναι μέσα στα χόρτα που θέτουν σε κίνδυνο τά παιδιά.

Επικοινώνησα, μου είπε ο γονιός όπου τα στοιχεία του είναι στην διάθεση μου, πολλές φορές με τον Δήμο Κατερίνης, και η απάντηση που πάντοτε παίρνω είναι ότι δεν έχουν προσωπικό να καθαρίσουν τά χόρτα.

Την ώρα τής λήψης εικόνων, μητέρα με το μικρό της κοριτσάκι βγήκε να μού πεί ότι και η ίδια τηλεφώνησε στον Δήμο και εισέπραξε την ίδια ακριβώς απάντηση: «Δεν έχουμε προσωπικό»!

Υπολειτουργεί δηλαδή ο Δήμος Κατερίνης;

Δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας;

Πέραν τούτου, δεν πρέπει οι παιδικές χαρές να είναι προτεραιότητα τού Δήμου εφόσον εκεί παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά που κινδυνεύουν από ατύχημα ή και από διάφορα ερπετά όπως τα φίδια; Η μητέρα τής οικίας κοντά στην παιδική χαρά, μου είπε ότι η μικρή της κόρη καθώς και άλλα παιδιά τής γειτονιάς που παίζουν εκεί, συχνά παθαίνουν αλλεργία βγάζοντας σπιθουράκια στα χέρια και στα πόδια όταν παίζουν στον χώρο αυτό. Τί συμβαίνει κύριοι τού Δήμου Κατερίνης και εγκαταλείψατε τις παιδικές χαρές τής πόλης;

Υπενθυμίζω τον κομπασμό και την υπερηφάνεια τού τέως δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη όταν μιλούσε για τις παιδικές χαρές τής πόλης που θα κατασκευάσει σε κάθε γειτονιά. Μιλούσε γι’ αυτές ωσάν να επρόκειτο για κατόρθωμα τού ίδιου τού δημάρχου! Και όμως, η εικόνα που έχουν οι παιδικές χαρές τού δημάρχου Σάββα Χιονίδη είναι αποκρουστική και κατακριτέα.

Ο κύριος Χιονίδης εφόσον έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Κουκοδήμο, παραιτήθηκε από δήμαρχος και έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία για να νοικοκυρέψει την Πιερία όπως νοικοκύρεψε τον Δήμο.

Η ντροπή κύριοι τού Δήμου έχει και τα όριά της, υποχρεούστε να δώσετε προτεραιότητα στις παιδικές χαρές τής πόλης διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και όχι με διάφορους κηφήνες που απολαμβάνουν κάποιες υπηρεσίες τού Δήμου.

Η παιδική χαρά στις εργατικές κατοικίες, και όχι μόνο, βοά και αναμένει την παρέμβαση τού Δήμου αν όχι τού εισαγγελέα εφόσον τίθενται σε κίνδυνο μικρά παιδιά τής πόλης.

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο