ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, 12.11.2015 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ [HD].

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου του 2015, ολόκληρη η χώρα, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, «παραλύουν» από την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12.11.2015 (3).

Η Βόρεια Ελλάδα επίσης παρέλυσε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12.11.2015 (5).

Οι πόλεις όπου και έγινε αισθητή η κινητοποίηση, ήταν:

Τα Γρεβενά, με μια μαχητική απεργιακή συγκέντρωση , με την συμμετοχή και των μαθητών των τριών Λυκείων της πόλης, και με κεντρικό σύνθημα «Η νεολαία έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά».

Το Κιλκίς, με πλήθος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης.

Η Κοζάνη, με έντονη παρουσία των εργαζομένων σπουδαστών, μαθητών, συνταξιούχων, και αυτοαπασχολούμενων.

Η Αλεξανδρούπολη με την Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ κατέκλεισε το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε.
Μαζί με το ΠΑΜΕ συμμετοχή είχαν και οι κλάδοι του Εμπορίου και του Επισιτισμού με κοινή πάλη των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των ανέργων και των φοιτητών.

Η Βέροια, επέδειξε μια δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά τα βλέμματα στράφηκαν στούς δεκάδες μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαθητών της Βέροιας.

Η Κομοτηνή πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με συμμετέχοντες εργαζόμενους και άνεργους, αγρότες και Αγροτικούς Συλλόγους.

Τέλος, στην πόλη της Κατερίνης και στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση με κεντρική ομιλία από την η Κατερίνα Κουρίτα, μέλος της Γραμματείας Κατερίνης του ΠΑΜΕ.
Η συγκέντρωση δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά έστω και με τους λιγοστούς συμμετέχοντες, το μήνυμα δόθηκε.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12.11.2015 (6).

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12.11.2015 (7).

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment