ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(09/12/2017)

 

Το ρητό «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» μάς θυμίζει ο Δήμος Κατερίνης αυτές τίς ημέρες των εορτών, με τα τεράστια διαφημιστικά «σκουπίδια» που τοποθετεί σε κολόνες τής ΔΕΗ.

Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό των υπευθύνων ούτε γνωρίζω εάν είναι παράνομη ή όχι αυτή η πράξη τής διαφημιστικής από τον Δήμο τακτικής. Αυτό που βλέπω είναι πως θέτει τους οδηγούς σε κίνδυνο εφόσον «φάτσα κάρτα» και μέσα στην «μούρη» τους βλέπουν ξαφνικά τεράστια διαφημιστικά πανό και αποσπάται η προσοχή τους από το τιμόνι.

Τον Απρίλιο τού 2016, ο Δήμος Κατερίνης προέβη σε «Συντονισμένες ενέργειες κατά της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης» με κύριο σύνθημα: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».

Προσέξτε ιδιαίτερα τί έγραφαν το 2016 στο δελτίο τύπου που μας απέστειλαν οι φωστήρες τού Δήμου για τις αφισοκολλήσεις όπου μεταξύ των άμεσων προθέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας θα ήταν: «η ενεργοποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας, όπου προβλέπονται υψηλά πρόστιμα, για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων (σε κολώνες της ΔΕΗ, προσόψεις καταστημάτων, φωτεινούς σηματοδότες), αναρτήσεων διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης από φέιγ βολάν, ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτησης αεροπανό και διαφημιστικών ταμπλό κ.α.».

Και ο αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, αντιδήμαρχος Χρήστος Λεμονόπουλος τόνιζε τότε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αφισορύπανση είναι δυσφήμιση και όχι διαφήμισηΕπειδή λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση , θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας και η πρόθεσή μας να μη δείξουμε καμία απολύτως ανοχή, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Εφόσον λοιπόν κύριοι τού Δήμου δεν θα δείξετε καμία ανοχή στην αφισοκόλληση, πείτε μας γιατί εσείς να αποτελείτε εξαίρεση και μπορείτε να γεμίζετε την πόλη με γιγαντοαφίσες που εγκυμονούν κίνδυνο για τους οδηγούς; Εισαγγελέας υπάρχει σ’ αυτή την πόλη;

Εκτός αυτού, με την ανακοίνωση τού Δήμου Κατερίνης το 2016 για τις ανεξέλεγκτες αφισοκολλήσεις, γνωστή διαφημιστική εταιρία στην Κατερίνη, ζήτησε συνάντηση μαζί μου για να καταγγείλει το εξής: Έκαναν πρόταση στον Δήμο να τοποθετήσουν σε επιλεγμένα σημεία τής πόλης φωτιζόμενα «καλούπια» με τζάμι μπροστά, όπου μέσα θα έβαζαν οι διαφημιζόμενοι τά διαφημιστικά τους και όχι ανεξέλεγκτα στις κολόνες ή όπου αλλού, δείχνοντας τους μάλιστα και τις μακέτες όπως υπάρχουν και στο εξωτερικό. Και όλο αυτό το κόστος θα το επωμιζόταν η ίδια η εταιρία ώς δώρο στον Δήμο, μετά από την ανακοίνωση τους για παράνομη αφισοκόλληση. Ο Δήμος αρνήθηκε αυτή την προσφορά!!!

Τελικά, κάτι συμβαίνει που θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, γι’ αυτό εξ’ άλλου και στην Pieria.tv κάνουμε δημοσιογραφία και δεν γλύφουμε όπως κάποιοι άλλοι εκεί που κάποτε έφτυναν.

Ο Δήμος Κατερίνης, εκτός από τις γιγαντοαφίσες που τοποθέτησε στις κολόνες τής ΔΕΗ, άσχετα που διατυμπάνιζε ότι: «προβλέπονται υψηλά πρόστιμα, για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων (σε κολώνες της ΔΕΗ,…), έδωσε την ίδια διαφήμιση και σε ΜΜΕ τής πόλης με διαφημιστική καταχώριση της μακέτας του Πάρκου των Χρωμάτων, 300Χ300 px. επί 20 συνεχόμενες ημέρες.

Αυτά τά μέσα ενημέρωσης είναι τα εξής, όπως αναρτήθηκαν στην Διαύγεια με υπογραφή τού αντιδημάρχου Κατερίνης Παπαζιώγα Νικόλαου:

1) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ με ΑΦΜ 131728025 και ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με επάγγελμα ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΗΡ. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και διεύθυνση ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 1, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, τη διαφημιστική καταχώριση της μακέτας του Πάρκου των Χρωμάτων, 300Χ300 px στην κεντρική αρχική σελίδα της ιστοσελίδας e-pieria.gr, για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, έως τις 4-1-2018, έναντι αμοιβής 250,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

2) «Ι. ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ Α.Ε.» με ΑΦΜ 094329106 και ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με επάγγελμα ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ και διεύθυνση ΒΟΤΣΗ 18, πόλη ΚΑΤΕΡΙΝΗ, τη διαφημιστική καταχώριση της μακέτας του Πάρκου των Χρωμάτων, 300Χ300 px στην κεντρική αρχική σελίδα της ιστοσελίδας www.olympiobima.gr, για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, έως τις 4-1-2018, έναντι αμοιβής 100,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

3) ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ με ΑΦΜ 138542958 και Δ.Ο.Υ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με επάγγελμα ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ και διεύθυνση ΣΚΡΑ 19, πόλη ΚΑΤΕΡΙΝΗ, τη διαφημιστική καταχώριση της μακέτας του Πάρκου των Χρωμάτων, 300Χ300 px στην κεντρική αρχική σελίδα της ιστοσελίδας www.imerisiapierias.net, για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, έως τις 4-1-2018, έναντι αμοιβής 250,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

4) ΝΙΚΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ με ΑΦΜ 076443699, Δ.Ο.Υ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και διεύθυνση Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 8, πόλη ΚΑΤΕΡΙΝΗ, τη διαφημιστική καταχώριση της μακέτας του Πάρκου των Χρωμάτων, 300Χ300 px στην κεντρική αρχική σελίδα της ιστοσελίδας www.kapa-news.gr, για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, έως τις 4-1-2018, έναντι αμοιβής 500,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

Ζητήθηκε και από την www.Pieria.tv να στείλω προσφορά για διαφήμιση, αλλά δεν ανταποκρίθηκα και εν συνεχεία δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Δήμο Κατερίνης για επιβεβαίωση πώς έλαβα το e-Mail τους για προσφορά. Είπα στην συνομιλήτριά μου από τον Δήμο, ότι, δεν θα κάνω κάποια ενέργεια διότι απλά δεν ενδιαφέρομαι εφόσον δεν βάζω διαφημίσεις στον ιστότοπό μου.

Δεν θα σχολιάσω φυσικά τους άλλους διότι το χρήμα είναι κύρια πηγή στα ΜΜΕ, και καλά κάνουν.

Συγκεκριμένο όμως Blog που κλέβει άρθρα-εργασίες άλλων δίχως να βάζει πηγή πολλές φορές, και που το έπαιζε «αντιπολίτευση» του Δήμου και τά «έριχνε» στον δήμαρχο, δέχτηκε την διαφήμιση για 500 ευρώ αλλά εφόσον δεν διαθέτει εξοφλητικό τιμολόγιο θα του κόψει τιμολόγιο άλλος για να το δώσει στον Δήμο. Πέραν τούτου έχει και άλλες διαφημίσεις στο Blog του και απορώ πώς εκδίδει τιμολόγιο εφόσον δεν διαθέτει; Εκτός εάν είναι χρήματα “μαύρα”. Σύντομα θα τον επισκεφθεί η Εφορία όπως πληροφορούμαι, ευχόμενος όμως να μήν το κάνει διότι την… “έβαψε”. Ας το έχει υπ’ όψιν του ο φίλος Πέτρος Σταθακόπουλος από το Blog kapa-news.gr

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο