ΠΑΡΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ή ΠΑΡΚΟ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΩΝ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης 

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2017)

Και τώρα που πλησιάζει στο «Κύκνειο Άσμα» του το Πάρκο των Χρωμάτων της Κατερίνης, καλό είναι να δούμε τά πράγματα και από μιάν άλλη σκοπιά.

Εν όψη των ημερών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Κατερίνης αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους δημότες του, άσχετα που το δώρο αυτό το πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες, και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από το… «πνεύμα των Χριστουγέννων». Εξ’ άλλου σε Χριστιανική χώρα βρισκόμαστε, ή καλύτερα σε μια θρησκευόμενη χώρα ζούμε.

Το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης ντύθηκε στα καλά του, και ομολογουμένως ήταν καλά ντυμένο, και φωταγωγήθηκε κατάλληλα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Δεν μας διαφεύγει η αλήθεια της πανάκριβης αυτής φιέστας των 200 και πλέον χιλιάδων ευρώ που δαπανήθηκαν για το… «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Ούτε φυσικά μας διαφεύγει η αλήθεια ότι το… «πνεύμα των Χριστουγέννων» όλα τά θύμιζε εκτός από… «Χριστούγεννα». Ναι, καλά διαβάζετε!

Η μόνη «μαρτυρία» περί της Γέννησης του Χριστού, ήταν μια Φάτνη σε απόμακρο –από το κέντρο του Πάρκου- διάδρομο, ούτε καν στην κεντρική είσοδο για να προϊδεάζει τον επισκέπτη γι’ αυτό που επισκέπτεται να δεί.

Πέραν της Φάτνης κανένα άλλο σύμβολο δεν θύμιζε Χριστούγεννα στην θρησκευόμενη πόλη μας που διαθέτει και τρανή Μητρόπολη με Μητροπολίτη δυναμικό. Αυτό που δεν έκανε ο Μητροπολίτης Γεώργιος το κάνω εγώ τουλάχιστον, δηλαδή να πώ τά πράγματα με τ’ όνομά τους.

Συγκεκριμένα: Αντί του Χριστού (υπενθυμίζω ότι μιλάμε και σπαταλάμε χρήμα δημοτών για τά Χριστούγεννα) την τιμητική τους στο Πάρκο των Χρωμάτων την είχαν ο αη-Βασίλης (ψεύδος και απάτη η ύπαρξή του), οι μάγισσες, τα ξωτικά, τα τέρατα και οι δράκοι, τα δέντρα που… ακούνε ευχές ανθρώπων, τα διαόλια και τά τριβόλια και κάθε είδους ηλιθιότητα που αρμόζει σε κάποια θρησκευόμενη χώρα με την «θρησκεία να αποτελεί το όπιο του λαού» όπως σωστά ξεστόμισε και ο Μάρξ.

Θεωρώ σκόπιμο να διαχωρίσω την θρησκεία από τον Βιβλικό Χριστιανισμό, διότι αυτά τά δύο αντίκεινται προς άλληλα, και κατά συνέπεια οποιαδήποτε ομοιότητα είναι απλά… συμπωματική.

Είθε να συνετιστούν οι υπεύθυνοι αυτής της σπατάλης και του εκτρώματος που το θεωρούν Χριστιανισμό, και του χρόνου με περισσότερο Χριστό και καθόλου διάβολο και σατανά (τί άλλο μπορεί να είναι αυτά τά τέρατα του πάρκου), και εκτός του γράφοντος να δούμε και την διαμαρτυρία τού Μητροπολίτη Γεωργίου που ηγείται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών του. Εκτός εάν και αυτός θεωρεί θρησκεία τα ακριβοπληρωμένα εκτρώματα που έστησε ο Δήμος Κατερίνης στο Δημοτικό Πάρκο.

Η δικαιολογία σίγουρα είναι πως ότι γίνεται, γίνεται για τά παιδάκια. Μήπως όμως τα παιδάκια θα πρέπει να γαλουχηθούν με την αλήθεια (του Χριστού, λόγω Χριστουγέννων) και όχι με τά δαιμονικά παραμύθια; Να γαλουχηθούν με την αλήθεια και όχι με το ψεύδος;;;!!!

Σεβαστείτε επιτέλους τα παιδιά μας, τά παιδιά σας…!

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο