ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ… «ΨΙΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2017)

Παύτηκε από τά καθήκοντά της η Υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Sussan Ley, μέχρι να διερευνηθούν οι καταγγελίες εις βάρος της ότι εκμεταλλεύτηκε το ταξίδι της, με χρήματα φορολογουμένων, στο Gold Coast (που στοίχισε μόλις 3.135 δολ), όταν απεστάλη να ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, που αγγίζει τα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ παράλληλα παρευρέθηκε σε δημοπρασία ακινήτου, το οποίον και αγόρασε μαζί με τον σύντροφό της, έναντι 795 χιλιάδων δολαρίων στις 9 Μαΐου 2015.

Η Υπουργός συμφώνησε με την προσωρινή παύση και δέχτηκε να μην αμείβεται έως ότου βγεί το πόρισμα της έρευνας. Όταν ρωτήθηκε εάν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, απάντησε ότι οι συνομιλίες μαζί του είναι σε “φιλικό” περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull δήλωσε ότι: «Περιμένω διαφάνεια από τους υπουργούς μου σε όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς τους, και κυρίως για τις δαπάνες του δημοσίου χρήματος».

Αυτή την ηθική στην πολιτική της Αυστραλίας την θεωρούν «ψιλλά γράμματα» οι δικοί μας πολιτικοί στην Ελλάδα, που κάποιοι κολυμπούν σε σκάνδαλα και απάτες εκατομμυρίων ευρώ, και όχι σε 3.135 δολ. μόνο, εκμεταλλευόμενοι την κατάπτυστη Βουλευτική ασυλία, του κατάπτυστου νόμου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να περάσει τον Νόμο. Ποιος «τυφλός δεν θέλει το φώς του» όμως; Ή μάλλον, ποιος βουλευτής και υπουργός δεν θέλει να δρά στο… απυρόβλητο;

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο