ΠΕΛΕΚΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(21/11/2018)

 

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Το ποτήρι ξεχείλισε για τούς κατοίκους τού Ποταμού Πέλεκα στην Κατερίνη, που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από την αδιαφορία των υπευθύνων που υποχρεούνται να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις περυσινές πλημμύρες.

Κατά διαστήματα ακούγονται υποσχέσεις και παροχολογίες, από τους βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, για δήθεν χρηματοδότηση τής κυβέρνησης για αποκατάσταση των ζημιών στον ποταμό Πέλεκα, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει έως και σήμερα.

Οι καταστροφές από τις περυσινές πλημμύρες, που, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και σωματεία τού Νομού, είναι αποτέλεσμα τής αλόγιστης και παράνομης λήψης αμμοχάλικου από τον ποταμό από την εταιρία κατασκευής τού περιφερειακού δρόμου τής πόλης, έχουν ώς αποτέλεσμα η διάβρωση τού εδάφους να γλύφει περισσότερο τον πεζόδρομο και τον δρόμο όπου βρίσκονται κατοικίες πολιτών σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων, και κινδυνεύουν από κατάρρευση εάν δεν παρθούν δραστικά μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

Οι κάτοικοι βγήκαν και πάλι στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία των υπευθύνων, και προσπαθούν να βρούνε τον τρόπο που θα πάνε μακρύτερα την υπόθεση μήπως και ακουστεί από τούς αρμόδιους που μπορούν να «τραβήξουν το αυτί», όπως λένε οι κάτοικοι, των υπευθύνων τής Κατερίνης που αδιαφορούν για τα προβλήματα των δημοτών.

Ακούμε στο παραπάνω ρεπορτάζ τούς κατοίκους που συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι τής Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 καθώς επίσης και κάποιες μαρτυρίες των κατοίκων, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο