ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΕ… ΣΥΝΕΛΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο λαός λέει την παροιμία:

«Φούσκα είναι και θα ξεφουσκώσει»

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 08.05.2017)

Ο Κατερινιώτης φίλος μου Πέτρος Σταθακόπουλος, διαχειριστής του Blog Kapa-News «πλέει σε πελάγη ευτυχίας» τον τελευταίο καιρό. Βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή φίλου στο κανάλι DION και το έκανε «βούκινο» και σήμερα έκανε «πρεμιέρα» σε ράδιο της Κατερίνης. Τεχνικά χαμηλός, με χαμηλό τον ήχο του μικροφώνου του που δεν ακούγαμε και δεν καταλαβαίναμε εφόσον η μουσική ήταν δυνατότερη, και το μικρόφωνό του χαμηλό ή κλειστό και ακουγόταν από παράπλευρο μικρόφωνο. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου…

Τον ακούγαμε να διαφημίζει συνεχώς το Blog του στην εκπομπή και οι 5 λέξεις από τις 10 ήταν Kapa News (εφόσον το ανέχεται όμως η διεύθυνση να αυτοδιαφημίζεται εμάς δεν μας πέφτει λόγος) και ο ισχυρισμός του ότι μόνο στο Blog αυτό θα διαβάσει κάποιος την αλήθεια και θα δεί σήμερα ότι θα γίνει… αύριο (sic).

Όταν όμως ρίξει κάποιος μια ματιά στο εν λόγω Blog του φίλου Πέτρου, θα διαπιστώσει (και αυτό είναι το γαμώτο που σιχαίνομαι) ότι τα περισσότερα άρθρα που δημοσιεύει είναι αναδημοσιεύσεις άλλων δημοσιογράφων που δεν ρωτήθηκαν όπως αρμόζει για να αναδημοσιεύσει τά άρθρα τους, και περισσότερα εξ αυτών είναι δίχως πηγή, άρα ΚΛΕΜΜΕΝΑ!!!

Γιατί όμως ασχολούμαι με αυτό;

Απλά διότι με τον φίλο μου τον Πέτρο «παλέψαμε» παρέα ενάντια στις κλοπές πνευματικών δικαιωμάτων και ο ίδιος μου έκανε παράπονα για άλλον συνάδελφο που του κλέβει τα άρθρα και δεν βάζει ώς πηγή το Kapa News. Τώρα τελευταία την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτή τακτική την ακολουθεί και ο ίδιος του με οργασμό κλεμμένων άρθρων δίχως να αναγράφει την πηγή.

Μπορεί να πιστεύει πως ο αναγνώστης τον θαυμάζει με την δουλειά του, αλλά όταν η δουλειά είναι κλεμμένη κάποτε θα το πληρώσει ο κλέφτης διότι τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται και οι παραβάτες θα πρέπει να πληρώσουν την κλοπή και να τιμωρούνται. Κάποιοι με τον κόπο άλλων “κτίζουν καριέρα” και καυχώνται ότι διατηρούν “δημοσιογραφική” σελίδα.

Φίλε Πέτρο, βρισκόμαστε συχνά στην πόλη, αλλά επέλεξα να γράψω δημόσια το κείμενο αυτό εφόσον και εσύ δημόσια «κοκορεύεσαι» ότι είσαι ο πρώτος στην ενημέρωση και ο μόνος αληθής, ενώ οι άλλοι συνάδελφοι υστερούν. Θα θυμάσαι φαντάζομαι πόσες φορές σου τηλεφώνησα να σε διορθώσω σε κάποιες «πατάτες» που έκανες σε ρεπορτάζ που δεν ήταν αλήθεια, και το διόρθωνες. Τώρα λυπάμαι φίλε μου για την απαράδεκτη τακτική σου να εξακολουθείς να κλέβεις άρθρα άλλων και δίχως πηγή να τα κάνεις δικά σου. Και το χειρότερο; Στο τέλος κάθε άρθρου κάνεις και “ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ” όπου μεταξύ άλλων γράφεις:Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια”.

Πού την είδες την “σχετική σημείωση της πηγής στις δικές σου αναδημοσιεύσεις;” Γιατί φίλε εκτίθεσαι από την στιγμή που μπορείς να προσφέρεις;;; Εάν απορείς γιατί γράφω αυτές τις γραμμές, θα θυμάσαι ότι τό ίδιο έκανα και σέ άλλον συνάδελφο που έκανε αυτό το λάθος και το κατάλαβε με συνέπεια να πράττει πλέον το πρέπον. Η φιλία φιλία αλλά και η αλήθεια αλήθεια. Αντί να κρατούμε την δημοσιογραφική δεοντολογία δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που την καταπατούν και επιμένουν να το παίζουν… “δημοσιογράφοι”.

Σου υπενθυμίζω καλέ μου φίλε τον παραπάνω υπότιτλο:

Ο λαός λέει την παροιμία: «Φούσκα είναι και θα ξεφουσκώσει», και να είσαι βέβαιος ότι δεν θα αργήσει να γίνει κι’ αυτό, σε όσους δέν συμμορφώνονται…!

Θα χαρώ να έχω δημόσια την απάντησή σου για να γνωρίσουμε γιατί συνεχίζεις τις αναδημοσιεύσεις-κλοπές άρθρων δίχως να αναφέρεσαι στην πηγή τους.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ… «ΦΟΥΣΚΑ»! 

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο