ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟI ΣΥΛΛΟΓΟI ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(15/07/2018)

 

Στα διόδια τής Λεπτοκαρυάς Πιερίας αποφάσισαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι τού Νομού να «μεταφέρουν» την… Μακεδονία, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς.

Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και πολίτες τής Πιερίας έδωσαν το ραντεβού τους στην Κατερίνη σήμερα το πρωΐ τής Κυριακής 15 Ιουλίου 2018 για να πάνε στα διόδια τής Λεπτοκαρυάς όπου και θα μοίραζαν στους διερχόμενους οδηγούς χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα για την Ελληνικότητα τής Μακεδονίας, γραμμένα στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την Μακεδονία στα Ελληνικά

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την Μακεδονία στα Αγγλικά

Με την βοήθεια τής Αστυνομίας Κατερίνης, για την ασφάλεια των οδηγών, το κομβόϊ των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ξεκίνησε για τον προορισμό του.

Φτάνοντας στα διόδια Λεπτοκαρυάς συναντήθηκαν με άλλους διαδηλωτές από την γύρω περιοχή σε συνεννόηση μεταξύ τους για την διανομή των εντύπων από τις 10 το πρωΐ έως και τις 12 το μεσημέρι και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η διοργάνωση ήταν ομαλή και ειρηνική δίχως να κλείσουν τά διόδια. Το δίγλωσσο φυλλάδιο ενημέρωνε τους διερχόμενους οδηγούς για την ετυμολογία τής λέξης Μακεδονία και από πότε χρονολογούνται τά πρώτα δείγματα τής οργανωμένης παρουσίας της.

Με αποδείξεις ενημέρωναν τούς πάντες ότι οι Μακεδόνες συγκαταλέγονταν στους Έλληνες και επομένως ιστορικά, λαογραφικά και ετυμολογικά αποδεικνύεται πως δεν υφίσταται καμιά γλωσσική και θρησκευτική συγγένεια και σύνδεση με άλλους λαούς. Δεν υπήρξαν Μακεδονικά χρόνια παρά μόνον ελληνιστικά και δεν υπήρξε ποτέ Μακεδονικό έθνος, ούτε Μακεδονική γλώσσα, διότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και η Μακεδονία μόνον ελληνική.

Δηλώσεις στο μικρόφωνο τής διαδικτυακής Pieria.tv έκαναν πρόεδροι Συλλόγων.

Στις 12 περίπου το μεσημέρι, και εφόσον μοιράστηκαν όλα τά ενημερωτικά φυλλάδια, άρχισε η ασφαλής επιστροφή των διαδηλωτών.

 

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31