ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2017)

 

Η κακοκαιρία που έχει πλήξει ολόκληρη σχεδόν την χώρα, δεν εξαίρεσε ούτε τον Νομό Πιερίας.

Η καταστροφική μανία τής βροχής που επέφερε ένα κυριολεκτικό τσουνάμι, με τόνους νερού να καταστρέφει ότι βρεί στο πέρασμά του, μετέτρεψε πόλεις και χωριά σε άμορφες μάζες.

Στην Βροντού Πιερίας, όπου ταξιδέψαμε μεσάνυκτα σχεδόν για να καταγράψουμε ότι μπορούμε, είδαμε αγροτεμάχια να μετατρέπονται σε καταρράκτες και περιουσίες να χάνονται. Οι δρόμοι επικίνδυνοι να τους διαβεί κάποιος, με χειμάρρους να κατακλύζουν επικίνδυνα το οδόστρωμα.

Σήμερα επισκέφθηκα και τον Ποταμό Λεύκο τής Κατερίνης, γνωστό και ώς Ποταμό Πέλεκα, για να καταγράψω τις ζημίες που υπέστη το μεγαλύτερο μέρος τού πεζόδρομου πλάϊ στο ποτάμι.

Δύσκολα θα αποκατασταθούν οι ζημίες αυτές και το οικονομικό κόστος θα είναι δυσβάστακτο, αρκεί να μην μεταφερθεί στις πλάτες των δημοτών.

Ο Ποταμός Πέλεκας όπως τον βλέπουμε, ησύχασε κάπως διότι μαρτυρίες μάς λένε πώς εχθές και προχθές η στάθμη του ήταν επικίνδυνα στο διπλάσιο απ’ ότι σήμερα. Ο κίνδυνος όμως δεν πέρασε με συνέπεια να εξακολουθούμε να ήμαστε σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζω ότι, ο εν λόγω ποταμός αποτέλεσε και αποτελεί «μήλον τής έριδος» με τις παράνομες, όπως καταγγέλλουν διάφορα Σωματεία, αμμοληψίες από την κατασκευαστική εταιρία τού περιφερειακού δρόμου τής Κατερίνης, που κατάντησαν τον Ποταμό ένα “σεληνιακό τοπίο” με τον φόβο των πλημμυρών σε περίπτωση καταιγίδας, όπως αυτή των ημερών.

Κάτοικοι όμως τής περιοχής δηλώνουν ότι η παράνομη έστω αμμοληψία συνέβαλε στην διάνοιξη τού Ποταμού με αποτέλεσμα να χωρέσει τον όγκο τού νερού που ρέει και να μην υπερχειλίσει, κάτι αναπόφευκτο εάν δεν γινόταν η διάνοιξη.

Παρακολουθούμε στο παραπάνω βίντεο μας την καταστροφή πού επήλθε κατά μήκος τού Ποταμού.

 

©www.Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο