Πού βρίσκονται τελικά οι έρευνες για τον «κοριό» στην ΔΕΥΑ Κατερίνης;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (02-06-2020)

 

Ξεχάστηκε από πολλούς η παράξενη υπόθεση με το σύστημα καταγραφής συνομιλιών που βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης τον περασμένο Οκτώβριο του 2019;

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα νέου προέδρου τής ΔΕΥΑ Κατερίνης ο κος Στέργιος Μπουσνάκης, με την νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κο Κώστα Κουκοδήμο, εντοπίστηκε εντελώς τυχαία ο «κοριός» που τοποθετήθηκε πίσω από την τηλεόραση στην αίθουσα συνεδριάσεων και καλέστηκε η Σήμανση τής Ασφάλειας Κατερίνης ενώ ο δήμαρχος ζήτησε τόσο από την Ασφάλεια όσο και από την εισαγγελία να ελεγχθούν το Δημαρχείο και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες για τυχόν «κοριούς». Έκτοτε η υπόθεση «πέρασε στα ψιλά»!

Μήνυση κατά αγνώστων για την υπόθεση κατέθεσε τότε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία για «παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας».

Πρόεδρος τότε της ΔΕΥΑΚ ήταν ο κος Φώτης Δρούγκας όπου επί των ημερών του εικάζεται ότι τοποθετήθηκε ο «κοριός» για να παρακολουθούνται οι συνομιλίες και οι κινήσεις τού νέου προέδρου Στ. Μπουσνάκη. Εάν υπάρχει ανάμειξη Δρούγκα στην υπόθεση αυτό θα μας το πει η έρευνα που συνεχίζεται. Ή μήπως τελείωσε και αποσιωπήθηκε;

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κο Στέργιο Μπουσνάκη, μου δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμα αποτέλεσμα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Δηλαδή, η Ασφάλεια Κατερίνης σε τόσους μήνες έρευνας δεν κατάφερε να ανακαλύψει τους ενόχους και συνεχίζει την έρευνα, παρόλο που εντοπίστηκε το κατάστημα αγοράς τού κοριού από τον σειριακό αριθμό του πομπού μετάδοσης.

Παρεμπιπτόντως, ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κος Φώτης Δρούγκας σήμερα κατέχει θέση αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ενώ ώς πρόεδρος τής ΔΕΥΑΚ υποστήριζε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς νερού στα σπίτια είναι οι σωλήνες… αμιάντου!!! Από την στιγμή που ο αμίαντος καταργήθηκε ώς καρκινογόνος σχεδόν απ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα ο κύριος αυτός έχει θέση σε Δ.Σ. (Διοικητικό Συμβούλιο) και συμβουλεύει τον χώρο υγείας! Ουάου…!

Τέλος, επειδή ένας «κοριός» σε Δημόσια Υπηρεσία φέρνει στην επιφάνεια μια «τοπική μαφία», απομένει να δούμε εάν καταφέρει τελικά η Σήμανση τής Ασφάλειας Κατερίνης να μας απαλλάξει από τέτοιους τύπους και ενέργειες.

Ότι αφορά Δημόσιες Υπηρεσίες τότε ο πολίτης δικαιούται άμεση πληροφόρηση, και θέτω ευθέως το ερώτημα: «Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες τού Δήμου ή κάποια γραφεία αυτού, όπου υπάρχουν τοποθετημένοι «κοριοί» κύριοι τού Δήμου Κατερίνης; Κάμερες πάντως τοποθέτησε η νέα Δημοτική αρχή.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο