ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(14-08-2019)

 

Προεξάρχοντος τού Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ τής Τρίτης 13 Αυγούστου 2019 η λιτανεία τής εικόνας τής Παναγίας τριχερούσας, στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής στην Παραλία Κατερίνης.

Η εικόνα είναι αντίγραφο τής Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου τού Αγίου Όρους και βρίσκεται μόνιμα στον Ναό Αγίας Φωτεινής στην Παραλία Κατερίνης όπου και τίθεται καθημερινά σε προσκύνηση, ενώ η αυθεντική εικόνα ανήκει στον Σερβικό λαό.

Η λιτανευτική πομπή από τον πεζόδρομο τής Παραλίας ακολούθησε οδούς τού χωριού με συνοδεία τής μπάντας τού Δήμου Κατερίνης, του Σώματος διασώσεων «Σαμαρείτες» τού Ε.Ε.Σ., του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας και από 60μελή φοιτητική χορωδία διαφόρων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών του Πατριαρχείου της Σερβίας.

Πλήθος πιστών από Έλληνες, Σέρβους, Ρουμάνους, Βουλγάρους και λοιπών λαών ακολούθησαν την λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στα προπύλαια του Ναού όπου και τελέστηκε δέηση στις γλώσσες, Ελληνικά, Σλαβικά και Ρουμανικά.

Μετά το πέρας τής δεήσεως ακολούθησε ομιλία τού Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου μεταφραζόμενη στην Σερβική γλώσσα.

Τα κυριότερα σημεία τής λιτανείας καταγράφηκαν με τις κάμερες τής διαδικτυακής Pieria.tv από τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31