Προσοχή: Εταιρεία σας τηλεφωνεί και σας χρεώνει

Μοιραστείτε το Άρθρο

Την προσοχή των συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εφιστά ο ΟΤΕ καθώς τις τελευταίες ημέρες, μία εταιρεία – απάτη έχει κάνει την εμφάνιση της.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η εταιρεία αυτή σας καλεί να πατήσετε κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς. Μόλις το κάνετε αυτό, η εταιρεία μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνει τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

Αναλυτικά ο ΟΤΕ αναφέρει τα εξής:

“Αν τηλεφωνήσει κάποιος στο κινητό σας και σας πει πως είναι τεχνικός εταιρείας, πως κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό σας και πως θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ.

Πρόκειται για εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή η οποία μπορεί να μπει στην κάρτα SIM μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς και να παίρνει τηλέφωνα με δική σας χρέωση.
Επίσης, αν λάβετε μήνυμα από εταιρία με αριθμό 54300 μην το ανοίξετε γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και θα σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Euro το καθένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281, +37127913091 ή οποιονδήποτε αριθμό που αρχίζει από 375, ή 371: Το κινητό σας κάνει ένα ”κουδούνισμα” και  μετά κλείνει αφήνοντας έτσι  μιαν αναπάντητη κλήση ή μήνυμα. Αν καλέσετε έναν απ’ αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $15-$30 και η λίστα των επαφών σας μπορεί να αντιγραφεί σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας, μπορούν να  υποκλαπούν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν.
371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.

Μην απαντήσετε και μη καλέσετε τον αριθμό που σας κάλεσε.

Πηγή: ekriti.gr

Επιμέλεια: www.Pieria.tv

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για τις παραπάνω πληροφορίες, και για την διασταύρωση αυτών, επικοινώνησε η Pieria.tv με τον ΟΤΕ λέγοντας μας ότι δέν έχουν τέτοια πληροφόρηση παρά μόνον για e-Mail απάτη όπου και ενημέρωσαν τους συνδρομητές τους.

Πέραν τούτου όμως, καλό είναι να επαγρυπνούμε από παράξενα και ύποπτα τηλεφωνήματα και ποτέ να μήν επιστρέφουμε τηλεφωνήματα που είναι του εξωτερικού ή των παραπάνω αριθμών.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο