Προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης για υποβάθμιση του θέματος Προστασία του Περιβάλλοντος; Τι απαντάει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (15-07-2022).

 

Κάλεσαν για την Παρασκευή 15/07/2022 στις 7μ.μ. σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος, Ανάδειξη προβλημάτων, Δράσεις και Λύσεις» με την παρουσία και των ξενοδόχων Πιερίας, δίχως όμως να καλέσουν και τους υπόλοιπους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, ώστε να έχουμε έναν ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο για το περιβάλλον. Επόμενο ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας να αρνηθεί το κάλεσμα δίχως την συμμετοχή των παραπάνω φορέων με συνέπεια ο Δήμος Κατερίνης να αναβάλλει την συνεδρίαση.

Μια τέτοια τακτική επόμενο είναι ότι υπονοεί την κάλυψη του πραγματικού προβλήματος στην εκτεταμένη και πολυετή περιβαλλοντική μόλυνση, όπου οι κάτοικοι της πόλεως αυτής να μη μπορούν να αναπνεύσουν φρέσκο και καθαρό οξυγόνο ούτε να κοιμούνται κατακαλόκαιρο με ανοικτά παράθυρα λόγω της μπόχας και δυσωδίας που κατακλύζει την Πιερική ατμόσφαιρα.

Αυτό είναι το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 15 Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, για συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: 1.Προστασία του Περιβάλλοντος, Ανάδειξη προβλημάτων, Δράσεις και Λύσεις.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Θεοφάνης Τερζόπουλος

 

Η Απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας:

Διαβάστε το σε μορφή PDF εδώ

  

Η αναγκαστική ακύρωση της συνεδρίασης από τον Δήμο Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης

Τμήμα Επικοινωνίας-Τύπου

15/07/2022

Αναβολή συζήτησης

Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης με θέμα: Προστασία του Περιβάλλοντος, Ανάδειξη προβλημάτων, Δράσεις και Λύσεις, αναβάλλεται για τις αρχές Οκτωβρίου 2022.

Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη λόγω αδυναμίας συμμετοχής εκπροσώπων τουριστικών φορέων.

 

Μάλλον κύριοι τού Δήμου δέν καταλάβατε καλά. Δέν υπάρχει “αδυναμία συμμετοχής” των εκπροσώπων αλλά ΑΡΝΗΣΗ συμμετοχής έως ότου συμμορφωθείτε με τας υποδείξεις τους.

Πρόταση μου: Για ένα τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό και υγείας θέμα, καλό θα είναι ο Δήμος Κατερίνης να δώσει την πρέπουσα σημασία δίχως άθελα ή και… ηθελημένα ίσως, να καλύπτει την πραγματικότητα εφόσον αποδεδειγμένα πλέον αρνείται ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος να συναντήσει την ομάδα I Cant Breathεφόσον ποτέ δεν κράτησε την… επανειλημμένη υπόσχεση του για συνάντηση με την εν λόγω ομάδα προς επίλυσιν του προβλήματος.

Αυτή η… «πόρτα» από την Ένωση Ξενοδόχων στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απόδειξη της ελαφρότητας που διακατέχει τον Δήμο σε τόσο σοβαρό ζήτημα.

 

www.Pieria.tv ©2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο