ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ [HD].

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. (2).

Σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου 2016, μέρα μεσημέρι, περίπου 20 μηχανόβιοι μπήκαν στον απαγορευτικό για μηχανές και οχήματα πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη, όπου και προκάλεσαν αναστάτωση στους περαστικούς και στις ασφυκτικά γεμάτες καφετέριες με την έντονη και επιδεικτική ηχορύπανση με το μαρσάρισμα τους.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Οι νεαροί οδηγοί με συνοδηγούς νεαρές γυναίκες, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την επίδειξή τους, διότι η αστυνομία με δύο οχήματα και μηχανές κατέφθασε στον τόπο όπου και έβαλε τέλος στο ανούσιο παιχνίδι των παιδιών αυτών.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ..

Τα πρόστιμα που επέβαλαν σε κάθε οδηγό για ηχορύπανση και παράνομη στάθμευση, αγγίζει έως και τά 300 ευρώ.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. (3).

Οι περαστικοί εκθείαζαν το έργο της αστυνομίας διότι ταχύτατα παρενέβησαν και έβαλαν τάξη στην αταξία.

************

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:

Οι εν λόγω πρωταγωνιστές μηχανόβιοι, μου ζήτησαν να διαγράψω το βίντεο με το πρόσχημα ότι παραβιάζονται τά προσωπικά τους δεδομένα. Κίνηση πανικού μάλλον παρά πραγματικότητα.

Ο δημοσιογράφος γνωρίζει πότε ΔΕΝ παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και κατά συνέπεια το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Οι κύριοι αυτοί συντονισμένα απέστειλαν στο YouTube διαμαρτυρία με σκοπό να κατεβάσουν το βίντεο. Το YouTube με ενημέρωσε για την διαμαρτυρία αυτή (δίδοντάς μου χρόνο 48 ωρών να το διαγράψω), διότι είπαν πώς παραβίασα προσωπικά τους δεδομένα όπως προσωπικά τους στοιχεία, κ.λ.π. Ουδέν ψευδέστατο τούτων. Είπαμε όμως, στον πανικό να κρύψει κάποιος τις παρανομίες του πολλά μπορεί να ισχυριστεί.

Απάντησα στο YouTube με την εξής επιστολή:

Αγαπητό YouTube,

Ευχαριστώ για την ενημέρωση που μου κάνατε για την διαμαρτυρία κάποιου ή κάποιων για το βίντεο μου στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=9J7vjcYFCOI

Σας ενημερώνω ότι είμαι δημοσιογράφος. Το βίντεο δείχνει μια ομάδα 20 περίπου νέων με τα δίκυκλα τους που μπήκαν σε απαγορευμένο δρόμο (πεζόδρομο) της πόλης μου. Ήλθε η αστυνομία και τους επέβαλε το ανάλογο πρόστιμο. Εφόσον ήταν σε δημόσιο χώρο και όχι σε ιδιωτικό, εγώ έκανα το καθήκον μου και κατέγραψα το ρεπορτάζ.

Παρακαλώ λάβετε υπ’ όψιν σας, ότι:

Δέν έδειξα πινακίδες των δίκυκλων.

Δέν εστίασα στα πρόσωπα αλλά τα πλάνα μου είναι γενικά και μόνο.

Δέν καταγράφονται ονόματα ούτε διευθύνσεις.

Δέν καταγράφονται προσωπικά στοιχεία κανενός από τους εμπλεκομένους διότι δέν αποτελεί έγκλημα η παράβαση τους παρά μόνον πλημμέλημα.

Οι άνθρωποι αυτοί παρανόμησαν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προκάλεσαν σύγχυση στους περαστικούς και γι’ αυτό δέν θέλουν να υπάρχει αυτό το ρεπορτάζ.

Εγώ ώς δημοσιογράφος όφειλα να καταγράψω αυτό που γίνεται στην πόλη μου και αυτό έκανα, τίποτα παραπάνω.

Εάν μου επιβάλλετε να διαγράψω το βίντεο αυτό, τότε δίχως να το θέλετε ή να το επιδιώκετε φιμώνετε την δημοσιογραφία όταν αυτή δέν παραβαίνει τούς νόμους και την δεοντολογία της.

Χαίρομαι ώς χρήστης του Ιστότοπου σας ότι προσπαθείτε να προστατέψετε τους χρήστες σας, όπως πιστεύω ότι αυτό το κάνετε και για κακόβουλες ή ανυπόστατες διαμαρτυρίες κάποιων χρηστών που θέλουν να εμποδίσουν τον δημοσιογράφο να πράξει το καθήκον του. 

Για ότι περισσότερο χρειαστείτε είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

Your Sincerely,

George Economidis

[MEMBER OF THE UNION OF JOURNALISTS OF NEWSPAPERS, PERIODICAL & ELECTRONIC MEDIA OF NORTHERN GREECE]

Web: www.Pieria.tv

Greece

 

Το YouTube με την σειρά του, εφόσον ερεύνησε την υπόθεση, μου έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Γεια σας,
Ερευνήσαμε την καταγγελία σας και διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενο εξαιρείται από τη διαδικασία κατάργησης με βάση τις οδηγίες προστασίας απορρήτου μας, τις οποίες θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.youtube.com/t/privacy_guidelines. Το περιεχόμενο δεν παραβαίνει τις πολιτικές μας και θα παραμείνει στον ιστότοπο. Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το YouTube!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες κατάργησης που ακολουθούμε, δείτε το ακόλουθο βίντεο: http://goo.gl/Dt5ZDw.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα του YouTube

Αυτά λοιπόν για τους φίλους μηχανόβιους.

Για την διαδικτυακή τηλεόραση

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment