ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ “ΚΡΥΦΑ” Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (06-12-2020).

 

Πάει καιρός που άκουσα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να κάνει μια πρόταση από τηλεοράσεως για το πρόβλημα των πυρκαγιών στην χώρα μας και ίσως κάποιοι να το θυμούνται.

Για τον λόγο ότι οι φωτιές στην Ελλάδα καταστρέφουν χιλιάδες και εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης καθώς χάνονται και ανθρώπινες ζωές, πέραν των ζώων, ο κύριος Καρατζαφέρης είχε μια σπουδαία πρόταση να κάνει στον «αέρα» μήπως και φτάσει στα αυτιά των εκάστοτε κυβερνώντων.

Είπε το εξής λογικό, όπου και το μεταφέρω από μνήμης: «Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση, θα έστελνα τον χειμώνα τα πυροσβεστικά μας ελικόπτερα στην Αυστραλία που έχουν καλοκαίρι και το δικό μας καλοκαίρι θα ζητούσα ελικόπτερα της Αυστραλίας. Έτσι θα έλυνα το πρόβλημα των πυρκαγιών».

Κάποιοι αδιαφόρησαν στην πρόταση αυτή, άλλοι τον ειρωνεύτηκαν. Και όμως! Η πρόταση του βρήκε πρόσφορο έδαφος μάλλον από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διότι διαβάζουμε στον Αυστραλιανό τύπο ότι,

«Τέσσερα ελικόπτερα από την Ελλάδα τύπου Erickson S-64 Air-Crane, έφθασαν με πλοίο από την Ελλάδα στο Geelong για να επιχειρούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στη Βικτώρια και για να προστατεύσουν την Πολιτεία από ενδεχόμενες φωτιές.

Την σχετική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Ομοσπονδιακός βουλευτής Richard Marles, που δημοσίευσε σχετική φωτογραφία.

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη να έρχονται από την Ελλάδα στην Αυστραλία κατά την θερινή περίοδο. Το ίδιο συμβαίνει και από την Αυστραλία προς την Ελλάδα όταν το βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι», (εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ).

Τα ελικόπτερα από την Ελλάδα ξεφορτώνονται στο λιμάνι του Geelong. Φώτο: Richard Marles.

Τα ελικόπτερα έφτασαν στην Μελβούρνη (Geelong) την περασμένη εβδομάδα, 28 Νοεμβρίου και ο ομοσπονδιακός βουλευτής Richard Marles έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Σημαντική παράδοση έγινε χθες το βράδυ στο Λιμάνι του Geelong, όπου απέπλευσαν από την Ελλάδα.

Αυτά τα τέσσερα ελικόπτερα S-64 Air Crane έφτασαν ακριβώς στην ώρα για το αυστραλιανό καλοκαίρι, θα βρίσκονται στον αέρα, υποστηρίζοντας πληρώματα έκτακτης ανάγκης στο έδαφος σε όλη τη χώρα.

Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια επανάληψη των πυρκαγιών των τελευταίων καλοκαιριών, αυτά τα ελικόπτερα είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να έχουμε και τον δικό μας αφοσιωμένο στόλο αεροσκαφών της Αυστραλίας.

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους σκληρά εργαζόμενους πυροσβέστες μας και να διατηρηθούν οι Αυστραλοί ασφαλείς όλο τον χρόνο».

Έστω και αργά, δικαιώνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης και αμφότερες οι δύο χώρες, Ελλάδα και Αυστραλία, είναι κερδισμένες με την συνεργασία αυτή.

Κάποτε θα πρέπει να συνηθίσουν οι κυβερνώντες να αφουγκράζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αν υιοθετούν προτάσεις τους να δίνουν τα εύσημα εκεί που ανήκουν. Έτσι τουλάχιστον συμπεριφέρονται οι έντιμοι άντρες.

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο