ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;;;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Κυριακή σήμερα και πρώτη ημέρα του χρόνου, του έτους 2017

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης 

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 1 Ιανουαρίου 2017)

Είπα να βγώ μια βόλτα έξω στο τσουχτερό κρύο να απολαύσω την ησυχία της πόλης. Αυτό και έκανα.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης της Κατερίνης, ο πεζόδρομος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, έσφυζε από… ερημιά και ησυχία. Δεν έβλεπες αυτή την αναστάτωση της καθημερινότητας, γεμάτο πεζούς να πηγαινοέρχονται καθώς και μηχανές και ποδήλατα να κοντεύουν να πέσουν επάνω σου, παρά το απαγορευτικό κυκλοφορίας τους που υπάρχει σε τέτοιους πεζοδρόμους.

Η Δημοτική Αστυνομία δεν νοιάζεται καθώς φαίνεται γι’ αυτό το φαινόμενο παρά μόνο να δίνει κλήσεις στα αυτοκίνητα του κέντρου της Κατερίνης. Λέγοντας του κέντρου, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κέντρο τους ενδιαφέρει μόνο και δύσκολα θα τους βρεις σε παράδρομους.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου σήμερα πρωτοχρονιά και ημέρα Κυριακή.

Έκαναν ένα πέρασμα στο Πάρκο της Πόλης, το Πάρκο των Χρωμάτων, όπως ονομάζεται αυτές τις ημέρες, όπου και για να φωτιστεί κόστισε στους δημότες 206.000 ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, ίσως λιγότερα ίσως και περισσότερα, και θα το δούμε αυτό στον απολογισμό που πιθανόν να κάνει ο Δήμος στο τέλος. Και τόσα χρήματα για μάγους και μάγισσες, ψεύτικους αη-Βασίληδες, ψεύτικα όνειρα μικρών παιδιών που τους παραμυθιάζουν να στείλουν γράμμα στο αη-Βασίλη από το ταχυδρομείο που έστησε ο Δήμος στο Πάρκο, με δέντρα που μπορείς να κάνεις μια ευχή… στο δέντρο δηλαδή και αυτό θα σε… «ακούσει»! και τόσα άλλα ευτράπελα για το θεαθήναι.

Άδειο το Πάρκο από επισκέπτες λόγω της ημέρας όπως προείπα, δηλαδή Κυριακή και πρωτοχρονιά.

Όλοι σχεδόν βρίσκονται με τις οικογένειές τους κλεισμένοι στην ζεστασιά του σπιτιού τους. Το ίδιο και ο δήμαρχος της πόλης μας, ο αγαπητός Σάββας Χιονίδης όπου και οικογενειακά ή με καλούς φίλους θα απολαμβάνει την θαλπωρή του σπιτιού του, όπως όλοι.

Όλοι όμως;;;

Όχι κύριε δήμαρχε, δεν είναι όλοι τέτοια ημέρα στα σπίτια τους. Πέραν των μοναχικών ανθρώπων που υποχρεωτικά είναι μόνοι, κάποιοι άλλοι εργάζονται τέτοια μέρα υποχρεωτικά λές και είναι φαντάροι.

Μιλώ φυσικά για το θέαμα που αντίκρυσα στον δρόμο της επιστροφής μου από το Πάρκο. Μια υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, με σκούπα και φαράσι μάζευε κάποια αποτσίγαρα ή κάποιο χαρτάκι πεταμένο, μέσα στο ψωφόκρυο και στην μοναξιά της, μακριά από την οικογένειά της τέτοια μέρα που είναι.

Είπαμε, Κυριακή αλλά περισσότερο ημέρα πρωτοχρονιάς, όπου σε όλο, μα σε όλο τον κόσμο είναι αργία για τους υπαλλήλους και περισσότερο για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Η κυρία αυτή όμως υποχρεώθηκε να εργάζεται τέτοια ημέρα.

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό και συνηθίζεται σε άλλους Δήμους της χώρας, εάν είναι καλώς, αν και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ, εάν όμως δεν είναι τότε το καταγράφω και είναι στην διάθεση κάθε αρχής.

Πλησίασα την κυρία αυτή και την ρώτησα:

«Εργάζεστε τέτοια ημέρα και με τέτοιο κρύο;»

«Τί να κάνω», μου απάντησε, «λές και είμαστε φαντάροι»!

«Μα είναι Κυριακή και πρωτοχρονιά, ο δήμαρχος δεν το ξέρει αυτό; Αυτός βρίσκεται τώρα με την οικογένειά του ενώ εσείς σκουπίζετε τους δρόμους»!

Με κοίταξε! «Με υποχρεώνουν να εργαστώ» είπε.

Ρώτησα το εύλογο: «Τουλάχιστον πληρώνεστε διπλά για την ημέρα αυτή;»

Με ξανακοίταξε και χαμογέλασε…! Το «χαμόγελο» αυτό, το γεμάτο παράπονο χαμόγελο, από μόνο του έλεγε… ΟΧΙ!

Μάλιστα κύριε δήμαρχε, ΟΧΙ! Δεν πληρώνεται διπλά, άσχετα που δεν θα έπρεπε να εργάζεται τέτοια ημέρα, ΚΥΡΙΑΚΗ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.

Θα μου πεί κάποιος, προσκείμενος στο κατεστημένο: «Πρώτο ρεπορτάζ του χρόνου και αυτό βρήκες να κάνεις»;

Μα δεν είχα σκοπό τέτοια ημέρα να κάνω ρεπορτάζ, απλά το ρεπορτάζ με βρήκε από μόνο του. Πώς να κλείσω τά μάτια σε μια τέτοια κατάσταση! Εξ’ άλλου, κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί και με τά σκ… με την κοπριά!

Αγαπητή μου κυρία της καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή και ευλογημένη νέα χρονιά. Και υπομονή, κάποτε θα υπερισχύσει και η ανθρωπιά και τέτοια ημέρα, Κυριακή και Πρωτοχρονιά, θα την κάνεις με την οικογένειά σου.

Καλή χρονιά και σε όλους τους Δημοτικούς… «άρχοντες» της πόλης μας, και καλή απόλαυση στην θαλπωρή και την ζεστασιά του σπιτικού σας, και αφήστε τους σκουπιδιάρηδες να εργάζονται δίχως την ανάλογη πληρωμή.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο