ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Pieria.tv

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(21/08/2018)

 

Σάλο προκάλεσε στον Νομό Πιερίας το Δελτίο Τύπου τής Μητροπόλεως Κίτρους με τίτλο: «Απαγόρευση εισόδου και τέλεσης προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου».

Το Δελτίο άρχιζε την εξιστόρηση ώς εξής:

«Υπαίθρια Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου, διότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αποφάσισε το κλείσιμο του ιστορικού Ιερού Ναού.

Την τελευταία όμως στιγμή, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αποφάσισαν την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ναού της Ιεράς Μονής».

Αυτό το κείμενο από μόνο του ρίχνει λάδι στην φωτιά, διότι, πέραν από τον Νομό Πιερίας ταξίδεψε και σε άλλα μέρη τής Ελλάδας δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για την διοίκηση τού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Οι θορυβημένοι Πιεριείς ζητούσαν να μάθουν την αλήθεια και από τις δυό αντιμαχόμενες πλευρές, και εφόσον την θέση τού Μητροπολίτη την γνωρίζουν από το Δελτίο Τύπου και από το βίντεο, απομένει η θέση τής διοίκησης τού Νοσοκομείου. Αυτό ανέλαβε η διαδικτυακή Pieria.tv να το μεταφέρει στους Πιεριείς και όχι μόνο, με την συνέντευξη που πήραμε από τον διοικητή τού Νοσοκομείου Ανέστη Μυστρίδη, ο οποίος ήταν πολύ αποκαλυπτικός με όσα μού είπε.

Μετά το πέρας τής συνέντευξης τηλεφώνησα και στον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο να τού πάρω συνέντευξη για να αντικρούσει εάν δύναται την θέση τού κυρίου Μυστρίδη, αλλά ο Μητροπολίτης αρνήθηκε την συνέντευξη με το πρόσχημα ότι το θέμα έληξε πλέον.

Παρακολουθείστε στο παραπάνω βίντεο την συνέντευξη πού έγινε στις 20 Αυγούστου 2018 στο γραφείο τού διοικητή τού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ο κύριος Μυστρίδης έθεσε επί τάπητος και το φλέγον -αλλά άγνωστο για πολλούς- θέμα τής εικόνας τής Παναγίας που πήρε ο Μητροπολίτης από την Μονή για δήθεν (όπως πολλάκις τόνισε ο κύριος Μυστρίδης) συντήρηση και φύλαξή της, αντ’ αυτού όμως ο μητροπολίτης την μεταφέρει για προσκύνηση.

Ρωτήσαμε τον διοικητή τού Νοσοκομείου Κατερίνης κύριο Μυστρίδη εάν με εισαγγελική παρέμβαση άνοιξε τις πύλες της η Μονή, όπως το δημοσίευμα τής “ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE” έγραψε πως τούς είπε ο μητροπολίτης Κίτρος κύριος Γεώργιος, και ο κύριος Μυστρίδης έδειξε την έκπληξή του για το δημοσίευμα και αμέσως το διέψευσε ώς ανυπόστατο.

Υπενθυμίζω και πάλι, ότι, τηλεφώνησα και στον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο να τού πάρω συνέντευξη για να αντικρούσει εάν δύναται την θέση τού κυρίου Μυστρίδη, αλλά ο Μητροπολίτης αρνήθηκε την συνέντευξη.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο